opeth / 2021.

Opeth, švedski progresivni metal bend, odgađa koncert u Tvornici za 2022.

Legende švedskog progresivnog metala i jedan od najznačajnijih bandova svih žestokih glazbenih žanrova posljednja tri desetljeća, veliki Opeth, pomaknuli su svoju europsku turneju na sljedeću, 2022. godinu. Tako će u zagrebačku Tvornicu kulture stići u ponedjeljak, 26. rujna 2022.!

Ekskluzivan klupski koncert i jedini njihov nastup u regiji prilika je za domaće fanove da konačne uživo provjere Mikaela i ekipu, po mnogima svirački jednu od najboljih skupina glazbenika koje je metal žanr dao unazad dugo vremena.


S 13 studijskih izdanja iza sebe, od kojih je još uvijek aktualan In Cauda Venenum objavljen u rujnu 2020. godine, Opeth su kroz karijeru prolazili kroz mnoge žanrove, zadržavši se u posljednje vrijeme na klasičnom progresivnom rocku, koji je uz povremena skretanja ka starim žešćim smjerovima imao sada sve više upliva i jazza. Upravo aktualan album uhvatio je univerzalne pohvale glazbenih medija diljem svijeta pa ga tako glazbeni portal Wall Of Sound naziva njihovim najboljim izdanjem cijele prog ere, uz ocjenu 10 od 10.

Naoružani prebogatim katalogom i po mnogima na svom sviračkom vrhuncu, Opeth su danas institucija progresivnog modernog zvuka i band koji je utjecao na cijeli niz današnjih progresivnih bandova. Više o bendu doznajte na Wikipediji.

Ulaznice – povrat kupljenih ili kupovina karata za novi koncert

Sve ulaznice kupljene za prvi koncert grupe Opeth koji se trebao održati 22. ožujka, vrijede i za novi koncert koji će se održati 26. rujna 2022. godine. Svi kojima novi datum ne odgovara, mogu vratiti ulaznicu od 15. do 31. ožujka 2021. na prodajnom mjestu gdje su je kupili.

Preostali kontigent u prodaji je po cijeni od 200 kuna, a ostane li ih, ulaznice će na dan koncerta koštati 230 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) te sva prodajna mjestima Eventima.

Video: Opeth – Universal Truth

Tagged