opeth / 2020.

Opeth, švedski progresivni metal bend, dolaze u Tvornicu u sklopu turneje

Veliki Opeth, legende švedskog progresivnog metala i jedan od najznačajnijih bandova bilo kojeg žestokog glazbenog stila posljednja tri desetljeća, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture na svoj premijerni koncert u Hrvatskoj 22. ožujka 2021. godine.

Ekskluzivan klupski koncert i jedini njihov nastup u regiji prilika je za domaće fanove da konačne uživo provjere Mikaela i ekipu, po mnogima svirački jednu od najboljih skupina glazbenika koje je metal žanr dao unazad dugo vremena.

S 13 studijskih izdanja iza sebe, od kojih je još uvijek aktualan “In Cauda Venenum” objavljen prošlog rujna, Opeth su kroz karijeru prolazili kroz mnoge žanrove, zadržavši se u posljednje vrijeme na klasičnom progresivnom rocku, koji je uz povremena skretanja ka starim žešćim smjerovima imao sada sve više upliva i jazza.

Upravo aktualan album uhvatio je univerzalne pohvale glazbenih medija diljem svijeta pa ga tako glazbeni portal Wall of Sound naziva njihovim najboljim izdanjem cijele prog ere, uz ocjenu 10 od 10.

Na koncertu u Tvornici predgrupa će biti sjajni islandski rokeri “The Vintage Caravan”

Naoružani prebogatim katalogom i po mnogima na svom sviračkom vrhuncu, Opeth su danas institucija progresivnog modernog zvuka i band koji je utjecao na cijeli niz današnjih progresivnih bandova. Više o Opethu doznajte na mrežnoj stranici opeth.com.

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 13. srpnja, po early bird cijeni od 180 kuna. Od 14. rujna cijena se penje na 200, a ostane li ih, ulaznice će na dan koncerta koštati 230 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) te sva prodajna mjestima Eventima.

Video: Opeth – Ingen Sanning Är Allas

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -