opera trubadur - giuseppe verdi - hnk zagreb - 2021.

Opera Trubadur velikog Giuseppea Verdija izvest će se u zagrebačkom HNK-u

Romantična ljubav, smrtna ljubomora i opsesivna želja za osvetom dramski su elementi koji pokreću Verdijevu operu Trubadur. Ova slavna opera svoju je praizvedbu doživjela davnog 19. siječnja 1853. godine u Rimu. Nastala je na libreto Salvatorea Cammarana, a oblikovana je u četiri čina. Glazba opere odlikuje se prekrasnom, ujedno i divljom energijom, a spektakularno vođenim vokalnim dionicama prenose snažne osjećaje. A uz to, Trubadur je iznimno zamršena priča obiluje vatrenom strašću…


Giuseppe Verdi je operom Trubadur dosegnuo vrhunac glazbenoga majstorstva i izražajne snage svoga takozvanoga “srednjeg razdoblja stvaranja”. Njegova opera je fascinantna zbog izvanredno izražajne glazbe, psihološki zaokruženih likova te raznovrsnih i egzotičnih lokacija radnje. Više o ovom velikom talijanskom glazbeniku doznajte na stranicama Wikipedije.

Operu Trubadur tijekom siječnja 2022. godine možete pogledati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Predstave su na rasporedu u srijedu, 19., subotu, 22., srijedu, 26. te u petak, 28. siječnja. Svoju ulaznicu možete kupiti preko mrežne stranica HNK-a Zagreb na adresi hnk.hr.

Tagged