opća opasnost 2019

Opća opasnost u Domu sportova promovira novi album i slavi 27. godina postojanja

Vrhunac još jedne uspješne godine za Opću opasnost, zajedno s proslavom 27. godišnjice postojanja, slavonski rockeri odlučili su obilježiti velikim koncertom u zagrebačkom Domu sportova. Dvoranski spektakl Opće opasnosti uz koncertnu promociju njihovog novog albuma najavljen je za subotu, 16. studenog 2019. godine, a to je i jedini njihov koncert u Zagrebu najavljen za ovu godinu.

Uz predstavljanje pjesama s aktualnog albuma Karte do prošlosti, slavonska rock šestorka za Dom sportova priprema svojevrsni glazbeni vremeplov s hitovima kao što su Treba mi nešto jače od sna, Jednom kad noć, Pobjeg’o sam, Kriva si, Tragovi, Klaun i Uzalud sunce sja.

Mladi zagrebački bend Magnar poseban je glazbeni gost velikog koncerta Opće Opasnosti!

O grupi Opća opasnost

Grupu Opća opasnost osnovala su 1992. godine dvojica mladih Županjaca, tada aktivnih Hrvatskih vojnika u sastavu 131. brigade Hrvatske vojske – Slaven Živanović – Žiža i Pero Galić. Pridružili su im se Igor Kolić i Silvio Soljačić na gitarama, Eugen Nemet na bubnjevima i Ivan Nol na bas-gitari.

Iste godine snimili svoj prvi materijal, album koji je naslovljen jednostavno – Opća opasnost. Album je dovršen 1993. godine, no nikada nije izdan nego je podijeljen u lokalnim okvirima. Album je sadržavao osam domoljubnih te jednu ljubavnu pjesmu, a većinu pjesama potpisuje Slaven Živanović – Žiža.

Grupu ubrzo napuštaju Ivan i Eugen, Igor preuzima bas-gitaru, a za bubnjeve sjeda Ranko Šlibar. U jesen iste godine ulaze u studio i pod produkcijom Darka Gregla i Marijana Brkića snimaju prvi službeni album Treba mi nešto jače od sna. Većinu pjesama potpisuju Mario Vestić i Pero Galić, a pjesme Opća opasnost i Treba mi nešto jače od sna probijaju se na visoka mjesta tadašnjih top ljestvica.

O grupi Magnar

Magnar pjesme pišu na hrvatskom jeziku, a neopterećeni žanrovima glazbu stvaraju na rock temeljima te ju grade kombinacijom različitih glazbenih utjecaja – od metala, preko funka, soula, rocka pa sve do jazza.

Osim što će nastupiti u Domu sportova, pobjednici natječaja Karta do budućnosti potpisat će ekskluzivan diskografski ugovor.

Ulaznice za koncert Opće opasnosti

Cijene ulaznica iznose u pretprodaji 80 kuna za parter i 100 za tribinu. Na dan koncerta cijene ulaznica će iznositi 100 kuna za parter i 120 za tribinu.

Ulaznice su dostupne i online, kao i na svim prodajnim mjestima sustava entrio.hr te u klubu Hard Place, Dirty Old Shopu i Glazbenoj knjižari Rockmark gdje je u prodaji poseban promotivan paket po akcijskoj cijeni, a sadržava ulaznicu za koncert, majicu benda i novi album.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -