ohoho strip i street art festival - medika zagreb - 2020

OHOHO festival DIY stripa i ulične umjetnost na temu slavenske mitologije i folklora održava se u Medici

OHOHO festival DIY stripa i ulične umjetnosti održat će se ove godine od 15. do 17. listopada 2020. godine u prostorima bivše tvornice Medika na adresi Pierottijeva 11 u Zagrebu. Tema ovogodišnjeg festivala je slavenska mitologija i folklor. OHOHO festival je prostorno – vremenski (dis)kontinuum za stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke / muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.


Festival nastaje u organizaciji AKC Attack, godinama u suradnji s Komikazama, a u 2020. godini umjetnički ga oblikuje četvero hrvatskih umjetnika/ca – Lea Kralj Jager, Marko Dješka i Mario Miličić. Ovogodišnji festival u pandemijskom ruhu pružiti će vam pregled strip scena, a ulični umjetnici oslikavat će zidove Medike. Očekuje Vas izložba stripa, promocija drugog broja Ohoho fanzina i stripa Barokni čovjek autora Vinka Barića i strip buvljak.

Gosti i izlagači festivala su Sanja Kolenko, ilustratorica i grafička dizajnerica iz Varaždina, Dean Hamer iz Zagreba, Vinko Barić iz Splita, Ivana Geček iz Varaždina, Lucija Mitar i Mihaela Erceg iz Zagreba. Među izlagačima u OHOHOzinu su Aleksandar Zograf, Jana Adamović, Midhat Kapetanović, Stipan Tadić, Matija Pisačić, Marko Dješka, Mihaela Erceg, Lea Kralj Jager i mnogi drugi. Murale će crtati Kosi, Afrika, Josipa Tadić, Bare, Artikl i Tiger.

Dio aktivnosti festivala održat će se na otvorenom, u dvorištu Medike. Molimo vas da se ponašate odgovorno, održavate razmak i nosite zaštitne maske ako je to potrebno! U prostoru ćete naći i dezinficijense koje vas molimo da koristite. U galeriju Siva može ući do 10 ljudi uz obavezno nošenje maski.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged