hrvatska mensa / mensa croatia / logo 2019

Obilježavanje međunarodnog Dana inteligencije u organizaciji Hrvatske Mense

Hrvatska Mensa i ove godine sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Dana inteligencije. Tom prigodom održat će se testiranja inteligencije diljem Hrvatske, a u četvrtak, 26. rujna 2019. godine od 18 do 20 sati u prostorijama Hrvatske Mense u Zagrebu (Ulica grada Vukovara 58), održat će se i druženje uz logičke zagonetke za male i velike. Hrvatska Mensa poziva građane da dođu s djecom i okušaju se u rješavanju poznatih i onih manje poznatih zagonetki – sudoku, kakuro, logičke slike, šatori, zvijezde…

Prijatelji Mense, logički reprezentativci Hrvatske, bit će tamo da sve pojasne pa nikakvo predznanje nije potrebno, dok se najmlađi mogu okušati u baby sudoku, preslagivanju štapića, tetris dvoboju i drugim zanimljivostima.

Uz druge prigodne poklone, tko riješi Mensinu Monster! zagonetku u zadanom roku, osvojit će besplatno testiranje inteligencije u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana inteligencije.

Termini testiranja inteligencije u organizaciji Hrvatske Mense

  • SPLIT – subota, 28. rujan
  • OSIJEK – nedjelja, 29. rujan
  • VARAŽDIN – subota, 28. rujan
  • PULA – subota, 28. rujan
  • RIJEKA – subota, 28. rujan
  • ZAGREB – subota i nedjelja, 28. i 29. rujan

Testiranje inteligencije međunarodno je valjano i obavlja se u kontroliranim uvjetima pod nadzorom ovlaštenog psihologa. Za rješavanje standardiziranog testa inteligencije kojeg koristi Hrvatska Mensa nije potrebno nikakvo posebno predznanje.

Prijave za testiranja primaju se do četvrtka, 26. rujna 2019. godine na internetskim stranicama Hrvatske Mense na adresi mensa.hr.

O Hrvatskoj Mensi

Hrvatska Mensa je neprofitna udruga visoko inteligentnih osoba koja djeluje u Hrvatskoj od 1997. godine. Osnovna djelatnost Hrvatske Mense je provođenje testiranja građana i izdavanje međunarodno važećih certifikata, prepoznavanje i afirmacija inteligencije na dobrobit čovječanstva, podrška istraživanja inteligencije, njene prirode, značajki i uporabe te pružanje poticajne intelektualne i društvene sredine svojim članovima.

Hrvatska Mensa punopravni je član međunarodne organizacije Mensa koja okuplja preko 100.000 članova u više od 100 zemalja u svijetu.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -