nula & shin I hardcore koncert I močvara zagreb I rujan 2022.

Nula, legendarni šibenski hardcore punk bend, u sklopu turneje “Pobjedimo laž Anniversary Tour” nastupa u Močvari!

Ponovno okupljanje grupe “Nula” potaknuto je objavljivanjem reizdanja prvog albuma “Pobjedimo laž”. A samo objavljivanje albuma je bilo doista davno – prije čak 25 godina. No, neposredno nakon reizdanja albuma potpuno je neplanirano uslijedilo reaktiviranje benda i to u originalnoj postavi s povratničkom svirkom na Martinska Punk festivalu u Šibeniku 2020. godine. Bend “Nula” je zatim najavio i seriju koncerata. Nažalost sve je obustavljeno zbog pandemije koronavirusa, a zatim i operativnog zahvata jednog od članova.


Turneja grupe Nula povodom reizdanja albuma Pobjedimo laž nastavila se sredinom 2022. godine. A u sklopu nje iduća stanica je koncert u Močvari. I to ponovo nakon jako puno godina! Podsjetimo, osim što su svojim žestokim i beskompromisnim hardcore punkom participirali u izgradnji i povezivanju ratom razrušene underground punk scene početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, Nula je bila intezivno povezana s klubom Močvara od samih početaka. Od nastupa na prvom izdanju festivala Ponikve u organizaciji URK-a preko benefit koncerta za preživljavanje kluba na prvoj adresi u Runjaninovoj pa sve do koncerata početkom 21. stoljeća koji su se odvijali na još uvijek postojećoj adresi na Trnjanskom nasipu.

Osim pjesama s prvog izdanja, dio koncertnog repertoara Nule čine i one s prve zajedničke ploče Bijes zdravog razuma. A taj album izdan davne 1996. godine 2021. doživio je novo digitalno reizdanje. A možda se zalomi i neka nova ploča. Naime, Nula paralelno radi i na prvim novim materijalima nakon više od 20 godina. Više o ovom hardcore underground punk bendu doznajte na njihovoj stranici na adresi nulapunk.com.

Prije Nule nastupa Shin

Ovom prilikom kao gosti na stage se penju i Shin, bend novije generacije, osnovan krajem 2013. godine. Nakon manjih izmjena u postavi, 2014. izbacuju prvi album Running Sick i sviraju svoj prvi koncert u zagrebačkoj Močvari. 2016. je uslijedio Metamorphosis EP s pet novih stvari i obradom kultnog zagrebačkog benda Mikrofonija.

Tijekom proteklih devet godina odsvirali su četrdesetak koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. A 2022. godine završili su treći album jednostavnog naziva III, koji bi svoje fizičko izdanje trebao realizirati krajem godine. Od 2019. godine bend djeluje u sastavu Sole (gitara), Fićo (gitara), Šuker (bas), Josip (bubanj) i Tea (vokal). Više o ovom melodic-hardcore bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Koncert grupe Nula i predgrupe Shin održat će se u sklopu turneje Pobjedimo laž Anniversary Tour u petak, 2. rujna 2022. godine. Vrata kluba Močvara otvaraju se u 20, a koncert počinje u 21 sat. Ulaznica u pretprodaji košta 50, dok će na dan koncerta koštati 65 kuna. Pretprodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18) i glazbena knjižara Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4).

VIDEO: Nula – Live @ Monteparadiso 1993. / Shin – Reining the Beast

Tagged