november fest 2022 - dom sportova zagreb

November Fest 2022 – nastupaju TBF, Elemental, Atomic Dance Factory, Neno Belan, Silente i DJ Rea

Prvi November Fest održat će se u petak i subotu, 18. i 19. veljače 2022. godine u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu! Ovaj glazbeni festival okupit će neka od najpopularnijih imena hrvatske hip-hop i pop-rock scene. Tako na November Festu nastupaju TBF, Elemental, Atomic Dance Factory, Neno Belan & Fiumens, Silente i DJ Rea.


November Fest osim što okuplja vrhunske glazbenike i plesače potiče i na promišljanje o odgovornosti prema vlastitom zdravlju. Ovim festivalom se promiče i važnost prevencije i pravovremenog otkrivanja karcinoma prostate i testisa, kao i ostalih zloćudnih bolesti koje pogađaju sve veći broj muškaraca. Kako zbog otežane situacije s koronavirusom nije održan po planu u studenom prošle godine, November Fest u veljači nametnuo se kao posve logičan izbor, budući da u drugom mjesecu obilježavamo Svjetski dan borbe protiv raka.

Festival se organizira u suradnji s Hrvatskim društvom bolesnika s rakom prostate i Europa Donna Hrvatska, a obilježava ga i kampanja šaljivog slogana Briga o mudima ne čini nas ludima! Time se glavna poruka festivala nastavila promovirati i nakon studenog. A muškarci su uz karneval i macho izgled dobili još jedan razlog za nošenje brkova! Više o ovom dvodnevnom glazbenom festivalu doznajte na službenoj Facebook stranici.

November Fest traje dva dana, a koncerti počinju u 20 sati

Vrata male dvorane Doma sportova otvaraju se u 18 sati. Ulaznice za November Fest powered by Galeb mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima. Jednodnevne ulaznice dostupne su po cijeni od 120, odnosno 140 kuna na dan koncerta. Festivalske ulaznice za oba dana festivala dostupne su po cijeni od 200, dok će na dan koncerta iznositi 240 kuna.

Festival će biti održan u skladu sa svim važećim epidemiološkim preporukama HZJZ i Odlukama Stožera civilne zaštite. Ulaz na koncerte bit će moguć samo uz predočenje EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19 i identifikacijskog dokumenta. Brzo antigensko testiranje bit će moguće obaviti i na ulazu u Dom sportova od 18 do 20 sati. Cijena testiranja iznosit će 50 kuna, a negativan test vrijedit će za oba dana festivala, odnosno 48 sati. Za sve posjetitelje obavezno je nošenje maske za lice te pridržavanje svih ostalih propisanih epidemioloških mjera.

November Fest Zagreb 2022 – o izvođačima

Elemental

Elemental je uvijek bilo teško svesti na samo jedan glazbeni žanr. Specifičnost benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji. Dvije godine nakon prvog isključivo digitalno objavljenog pandemijskog albuma lica s hit pjesmom Hej Sanjalice, Elemental novim spotom za pjesmu Dvojka unosi toplinu u hladnu veljaču i najavljuje koncertni spektakl u Domu sportova.

TBF ili The Beat Fleet

TBF je jedan od najprogresivnijih i najoriginalnijih bendova na Balkanu. Više od trideset godina uveseljava publiku svojim Ping Pong glazbenim izričajem. Eksperimentiraju s raznim glazbenim stilovima u okvirima hip-hopa s nezaobilaznim mirisom Mediterana. Nakon pandemijske neizvjesnosti u 2020. godini, prošlogodišnjom ljetnom open-air turnejom TBF se vratio u formu. Početak jeseni okrunio je tekstualno-vokalnim gostovanjem u spotu i pjesmi mladog violončelista Mateja Miloševa Vječni sjaj.

Atomic Dance Factory

ADF je jedna od najboljih hrvatskih plesnih skupina. Bave se isključivo urbanim plesnim stilovima kao što su hip-hop, break dance, locking i popping. U kategorijama hip-hopa višestruki su državni prvaci te trostruki svjetski prvaci. Široj javnosti skupina je poznata po nastupima na televizijskim talent natjecanjima gdje su plesačkim vještinama oduševljavali i žiri i gledatelje.

Silente

Od kada su se 2013. pojavili na glazbenoj sceni i prvim singlom Terca na tišinu osvojili srca publike, Silente je iz godine u godinu nizao uspješne koncerte i osvajao razna priznanja za svoj rad. Spomenimo da su dobili i Porin za novog izvođača godine. Nakon prvijenca Lovac na čudesa, 2015. objavljuju album Neće rijeka zrakom teći. 2018. najavljuju povratak koncertnim aktivnostima i svoj treći studijski album naziva Malo magle, malo mjesečine. Od 2020. singlovima Navečer se srca lome, Mene moje uši lažu, Nikada ovako i Poljubi me za kraj najavljuju svoj četvrti studijski album. Posljednjim izdanim singlom Poljubi me za kraj ponovno su zavladali top ljestvicama, osvojivši nagradu Cesarica za Rock Hit godine i Zlatni studio za najbolju pjesmu godine.

Neno Belan i Fiumens

Oni zajedno sviraju 24 godine, a Neno često na nastupima kaže kako su se dogovorili da će “svirati još 24, a nakon toga će vidjeti što će biti dalje”. Kao i uvijek, odsvirat će presjek Belanove karijere, s puno pjesama iz ere nezaboravnih Đavola. Od Sunny day, Vina noći i Ponoćnih zvona do Rijeke snova. Bit će tu i najnoviji singl Zvijezde, kao i još puno lijepih pjesama iz pjesmarice Nene Belana.

DJ Rea

Rea je jedna od najangažiranijih regionalnih DJ-ica. Ona je u 18 godina svoga rada održala gotovo 2.000 nastupa u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji, Portugalu, Norveškoj, Slovačkoj te diljem cijele regije, a posjetila je i sve najznačajnije glazbene festivale. Uz česte nastupe u poznatim hrvatskim i zagrebačkim klubovima, broji niz nastupa na korporativnim eventima. Okušala se kao radijska voditeljica i urednica na Yammat FM, pisala je za hrvatsko izdanje Rolling Stonea, vodila je glazbenu kreativu u publishing kompaniji, a trenutno radi na glazbenim streaming platformama. Najviše uživa u mash-up DJ setovima u kojima kombinira različite stilove klupske glazbe.

Tagged