pisan jelen - vrelo zvuka - močvara - 2021.

Nova hrvatska etno scena – premijerni nastup grupe Pisan Jelen u Močvari

U klub Močvara po prvi put dolazi etno grupa Pisan Jelen. Ovim koncertom “Vrelo zvuka” nastavlja sa svojim programom “Nova hrvatska etno scena” u kojem predstavlja nove i zanimljive domaće izvođače koji sviraju tradicijsku glazbu ili inspiraciju crpe iz nje.

Iako grupnim stažom neiskusna, grupu Pisan Jelen ipak se teško može nazvati početnicima na sceni. Njeni članovi su do sada svirali u raznim drugim bendovima – Sol3, Fragment, The Six Moonshiners, Second Breakfast… A u ovaj novi bend su se okupili “sa željom da naprave nešto drugo u odnosu na ono što su do tada radili”. I u tome su uspjeli.

Pisan Jelen je rock etno bend iz Zagreba koji obrađuje slavensku tradicijsku glazbu. Njoj daje novo ruho autorskim melodijama i ritmovima uz pretežno autentične vokalne melodije. Vokalna linija isprepletena je žešćim instrumentalnim zvukom rocka, stvarajući neku novu atmosferu i priču minulih vremena.

Bend je osnovan 2018. godine od strane Branke Horvat

Kroz bend je prošlo više članova, a trenutni zvuk i stil stvoren je tek 2020. konačnim formiranjem sadašnje postave.
Iako je ovo prvi nastup grupe, bend je marljivo vježbao prije izlaska u javnost pa će nam odmah ponuditi “cjelovečernji koncert”, odnosno puni koncertni repertoar.

Etno rock grupu Pisan Jelen čine Neven Nikolić (bubnjevi), Darko Demšić Rudi (bas), Luka Kovač (gitara), Marko Krstanović (gitara) i Branka Horvat (vokal). Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici. Koncert će se održati u Močvari u nedjelju, 26. rujna 2021. godine u 21 sat. Cijena ulaznice je 35 kuna.

Video: Pisan Jelen – Senjicu senjala

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -