noć knjige / logo 2020

Noć knjige ide dalje – 23. travnja održat će se virtualno slavlje knjige!

S ciljem popularizacije knjige i poticanja čitanja u Republici Hrvatskoj te u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, 23. travnja 2020. godine održat će se deveta, virtualna Noć knjige. U jeku vijesti vezanih uz širenje korona virusa, nije se odustalo od ideje da se održi Noć knjige – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg.


Tako će ovogodišnju Noć knjige obilježiti online programi kao i virtualno otvaranje Noći knjige na kojem će biti prezentirani rezultati novog godišnjeg istraživanja kupovnih i čitalačkih navika građana Hrvatske.

U tijeku su prijave programa, a knjižare, antikvarijati, sve vrste knjižnica, škole, različite ustanove i svi prijatelji knjiga pozvani su da iskoriste online kanale, društvene mreže, video i audioservise, prijenose uživo i ostale mogućnosti s kojima raspolažu kako bi i ove godine jedinstvenom akcijom pogled javnosti usmjerili na knjigu, koja se u ovim izazovnim i neizvjesnošću ispunjenim vremenima pokazuje kao utočište, utjeha, razbibriga pa i imperativ.

Prijave programa bit će otvorene do 23. travnja putem online prijavnice dostupne na mrežnim stranicama Noći knjige.

Pozivamo i vas da nam se pridružite te da dio vašeg medijskog sadržaja uoči 23. travnja posvetite knjizi, čaroliji njezinog stvaranja i čitanja. Bilo da je riječ o razgovorima s književnicima, nepoznatim i manje znanim crticama iz književnosti, predstavljanjima knjiga i autora, glazbenim izvedbama inspiriranim knjigama, razgovorima s građanima svih generacija o budućnosti knjige, najdražim im knjigama ili citatima iz knjiga, top listama knjiga – svako spominjanje knjige je dobrodošlo.

Pozivamo vas i da redovito pratite aktivnosti na internetskoj stranici i Facebook stranici Noći knjige jer ćemo, kao i uvijek, pripremiti mnoštvo zanimljivosti i iznenađenja.

Noć knjige 2020. organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena i Hrvatska udruga školskih knjižničara.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged