noć kazališta 2020

Noć kazališta – nova potvrda snažne povezanosti Zagrepčana sa scenom

Kad treće subote u studenome započne 12. Noć kazališta, bit će to nova potvrda snažne povezanosti Zagrepčana sa scenom koja je u izvanrednim okolnostima proteklih mjeseci ostala vjerna svojim gledateljima i vraćala im optimizam.

Zagrebačka kazališta će tako 21. studenoga 2020. godine obilježiti 12. Noć kazališta, tijekom koje će – baš kao i njihove kolege u drugim hrvatskim i europskim gradovima – uz simboličnu ulaznicu mnoga od njih otvoriti vrata svima zainteresiranima za kazališne i izvedbene umjetnosti.


Nažalost, zagrebačka kazališta ove 2020. godine djeluju u izvanrednim okolnostima što zbog pandemije koronavirusa, ali i potresa koji je u ožujku oštetio i pojedine kazališne zgrade te se njihov repertoar preselio u virtualni svijet, a potom i druge, privremene prostore u kojima danas gostuju.

No, ni u tim okolnostima umjetnici nisu zaboravili na svoju publiku pa su njihovi nastupi na otvorenom i u stambenim naseljima u najtežim trenucima snagom umjetnosti vraćali optimizam. Štoviše, mnoga su kazališta za novu kazališnu sezonu priredila premijere suvremenih i klasičnih dramskih, glazbenih i plesnih predstava te nas tako odvode u iscjeljujući svijet umjetnosti i dobrog raspoloženja.

Stoga će i 12. Noć kazališta – iako u promijenjenim okolnostima i uz propisane epidemiološke mjere – ponovo potvrditi veliku povezanost stanovnika Zagreba i njihovih kazališta, obostrano svjesnih da jedni bez drugih ne mogu, ali i ne žele zamišljati svakodnevicu.

Više informacija o predstavama i kazalištima doznajte na mrežnoj stranici na adresi noc-kazalista.com.

Tagged