jon o`connor - nirvana tribute - 2019

Nirvana tribute predvođen karizmatičnim Jonom O’Connorom dolazi u Boogaloo

MH Concerts, nakon sjajnih tribute showova The Doors Alive, Queen Show, Letz Zep i Remember Yesterday Beatles, u subotu, 16. studenog 2019. godine ponovo u Zagreb ponovo dovodi najbolji svjetski Nirvana tribute band iz Velike Britanije. Prije nešto više od godinu dana su Nirvana tibute oduševili publiku u prepunom Boogaloo Clubu, a mnogi od posjetitelja su bili jednostavno šokirani sličnošću pjevača Jona O’Connora sa Kurtom Cobainom, što je razlog da ih se ponovo dovede. Ovoga puta je povod turneje obilježavanje dvadeset i pete godišnjice smrti Kurt Cobaina koji bi ove godine napunio 52. godinu života. Početak koncerta je najavljen za 21 sat, a cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 90, dok na dan koncerta cijena raste na 110 kuna. Ulaz u Boogaloo na Grunge party nakon koncerta s početkom u ponoć iznosit će 20 kuna.

Nirvana tribute predvodi karizmatični Jon O’Connor koji se potpuno uživio sa ulogom Kurt Cobaina i slovi za njegovu najbolju reprodukciju, a Nirvana tribute za najbolji Nirvana tribute band na svijetu koji uz autentičnu svirku dočarava i pravu atmosferu Nirvaninih koncerata koja uključuje bacanje Kurta u publiku i razbijanje instrumenata. Nirvana tribute je pored mnogih novinara koji hvale Jon O’Connorovu vokalnu interpretaciju, pohvalio i originalni bubnjar Nirvane Aaron Buchard (koji je snimio prvi album Nirvane Bleach, a kasnije ga zamijenio Dave Grohl).

Nirvana tribute opisani su kao najautentičnija reprodukcija izvornog trija Nirvane, koja je ikada stala na pozornicu i to i zvukom i vizualno, a Jon O`Connora ocijenjen je sa najboljim ocjenama diljem Amerike, Europe i Azije. Nirvana tribute ponovno je osvojio svijet grunge groznicom!

O grunge bendu Nirvana

Nirvanu su osnovali Kurt Cobain i Krist Novoselić 1987. godine u Aberdeenu (Washington, SAD). Obojica su bili obožavatelji grupe Melvins, a Kurt Cobain je bio veliki obožavatelj grupe Pixies i bendova poput Sex Pistols, Ramones i ostale punk scene. 1988. su objavili svoj album prvijenac Bleach za nezavisnu izdavačku kuću Sub Pop. 1990. im se pridružuje Dave Grohl sa kojim snimaju album Nevermind za novu diskografsku kuću Geffen koju su im preporučili njihovi prijatelji iz grupe Sonic Youth.

Prvi singl Smells Like Teen Spirit je postigao planetarni uspjeh prvenstveno zahvaljući neprestanim vrčrnjem video spota na MTV-u, a sam album dospio na prvo mjesto Billboardove top ljestive sa koje je izgurao album Dangerous, tada vrlo popularnog Michaela Jacksona. Idući singlovi In Bloom, Come as You Are, Breed, i Lithium također postižu velik uspjeh i postaju pored Smells Like Teen Spirit najveći hitovi Nirvane.

Zahvaljujući Nirvani je nastao cijeli niz novih bendova koji su stvorili novi glazbeni pravac nazvan grunge, a Nirvana njihov predvodnik i ujedno jedna od največih rock grupa. 1993. su objavili album In Utero kojeg je producirao poznati alter producent Steve Albini, a sam album je također postigao veliki uspjeh. Sa albuma su skinutiu singlovi Heart-Shaped Box i Rape Me.

Slijedi album MTV Unplugged na kojem se nalazi snimka koncerta koji se dogodio 1993. godine u New Yorku i objavljen je na albumu i DVD-u koji su prodani u višemiljunskoj tiraži. Pjesma Man Who Sold The World dospjela na sve svjetske top liste što je ponukalo samog David Bowiea da ju vrati u svoj koncertni repertoar. Zanimljivo je da je posljednji koncert održan u cijelosti održan upravo u Ljubljani 27. veljače 1994. na kojem su bili i mnogi naši sugrađani. Idući koncert u Rimu prekinut je zbog lošeg zdravstvenog stanja Kurta.

5. travnja 1994. godine je Kurt Cobain nađen mrtav u svojoj kući. Njegova smrt nije razjašnjena do današnjih dana. Tako se Kurt pridružio Klubu 27, u kojem su Brian Jones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Amy Winehouse… Svi umrli u 27. godini života.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -