nile & omophagia & vapor & confess :: boogaloo zagreb :: 2023.

Nile, američke metal legende nastupaju u Boogaloou – podršku im daju Confess, Omophagia i Vapor

Dugoiščekivani koncert američkih death metal legendi Nile u sklopu “Vile Nilotic Rites” turneje dogodit će se u utorak, 2. svibnja 2023. godine i to u zagrebačkom klubu Boogaloo! A ovu veliku ceremoniju žestine i sveopće nezgodnosti začinit će bendovi Confess iz Irana, Omophagia iz Švicarske i Vapor iz SAD-a. Dodajmo da su za ovaj koncert sve early bird ulaznice rasprodane. No, ulaznicu možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 27 eura i to u Dirty Old Shopu.(ako ih ostane) će koštati 30€. Ako koja ostane, na dan koncerta na ulazu u Boogaloo ulaznica će koštati 30 eura.


Nile, glavni bend večeri, nastao je 1993. godine u Južnoj Karolini, točnije u gradiću Greenvilleu. Osnovao ga je legendarni Karl Sanders koji je prije toga svirao u bendu Morriah. Godinu dana kasnije snimili su svoj prvi EP, a 1995. već su bili na turneji s Deicideom i Obituaryjem. Teme njihovih pjesama, koje uglavnom piše Karl Sanders, povezane su s drevnim Egiptom, što i samo ime benda sugerira, kao i bliskoistočnom misticizmom. A kako to već vrlo često biva u metalu i ljubitelji H. P. Lovecrafta pronaći će nešto za sebe.

Bend je poznat i po sjajnim bubnjarima. U jednom trenutku je session bubnjar (ali i uzgajivač zmija u slobodno vrijeme) bio legendarni Derek “One Take” Roddy, a od 2004. član benda je Grk George Kollias, po mnogima jedan od najboljih bubnjara u metalu uopće. Uz Georgea i Karla, u bendu je i Brian Kingsland na gitari i vokalima, a kao session basist na ovoj turneji pojavit će se Julian Guillen. Bend je dosad snimio devet albuma, a aktualni Vile Nilotic Rites bi, kako je najavio Sanders, trebao dobiti nasljednika u tekućoj godini. Više o bendu Nile doznajte na Wikipediji.

Podršku Nileu daju čak tri benda – Confess, Omophagia i Vapor!

Confess je iransko-švicarski groove metal / hardcore bend nastao 2010. godine. Za sebe vole reći da su “peteročlani ulični protest”. Prvi album Beginning of Dominion izdali su 2012. godine dok je drugi, In Pursuit of Dreams, svjetlo dana ugledao tri godine kasnije. Zbog tog albuma su bili optuženi za blasfemiju i propagandu protiv države, a to je rezultiralo s provedenih 18 mjeseci u jednom od najgorih iranskih zatvora i dodajmo, dobili su i 74 udarca bičem. 2018. godine preselili su se u Norvešku gdje su između ostalog svirali s Mayhemom. Početkom prošle godine Confess je izdao svoj treći album Revenge at all Costs koji je pokupio sjajne ocjene kod kritičara. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Omophagia je švicarski death metal bend nastao 2006. u Zürichu. Ime im inače označava grčku riječ za uživanje u sirovom mesu pri slavljenju boga Dioniza. Uz demo prigodnog imena Devouring Raw Flesh iz 2008. dosad su izdali četiri albuma. A aktualni Rebirth in Black će promovirati ovom prilikom u Boogaloou! Više o Omophagiji doznajte putem njihovog Facebook profila.

Vapor je tročlani američki band nastao 2004. u sjevernom dijelu Kalifornije. Njihov zvuk može se opisati kao kombinacija trash, speed i death metala. Bend je u punoj “ratnoj gotovosti”: nedavno su bili na turneji s Destructionom i Nervosom, a uskoro bi im trebao izaći treći album. Što Vapor trenutno radi saznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Nile – Enduring the Eternal Molestation of Flame :: Confess – Megalodon :: Omophagia – The Plague :: Vapor – Blood War

Tagged