nepoznata iz seine - teatar itd - 2020

Nepoznata iz Seine – tragikomedija u režiji Rajne Racz igra u Teatru iTD

Prva ovosezonska premijera Teatra &TD, kazališna predstava “Nepoznata iz Seine” autora Odona von Horvatha, a u režiji Rajne Racz, održat će se u srijedu, 4. studenog 2020. godine s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani &TD-a.

Njezin začudan i bizaran svijet, predstavu koja je koncert i koncert koji je predstava, uprizorit će glumci Judita Franković Brdar, Marin Klišmanić, Robert Španić i Gloria Dubelj, a s njima će pozornicu dijeliti Porto Morto, zagrebački bend za čiji se koncert uvijek traži ulaznica više. Reprize su na rasporedu 5., 6. i 7. studenoga, a više informacija o ulaznicama doznajte na mrežnoj stranici Teatra &TD na adresi itd.sczg.hr.

Nepoznata iz Seine je tragikomedija o ljudima s ruba našega društva. To su oni koji u vama izazivaju nelagodu pa sklanjate pogled, okrećete glavu, produžujete korak jer vas izbacuju iz komfora vaše svakodnevnice – siromasi, kockari, pijanci, prosjaci, ulični huligani i probisvijeti. Priča je to o jednom velegradu s previše zvijezda i previše osamljenih ljudi koji jedva spajaju kraj s krajem, a čija ideja ljubavi često sklizne u nasilje.

U ovoj predstavi samoubojstvo postaje crtica kojoj se društvo ruga, iako svi o njemu razmišljaju, a pokušaj bliskosti i ljubavi izmiče iz straha da jedni pred drugima budu ranjivi. To je predstava o ljudima kojima nikada ništa ne polazi za rukom, koji ne poznaju razliku između stvarnosti i igre, koji nemaju što za jesti pa onda piju, kojima se nasilje i krađa čine neizbježnima za uspjeh.

U svojoj suštini, Nepoznata iz Seine je predstava o ljubavi i jednoj ili dvije smrti

“Tijekom čitave predstave Porto Morto izvodi uživo autorsku, još neizvođenu glazbu, koja postaje autentičan zvuk našeg velegrada. Scenografiju potpisuje Paola Lugarić, kostimografiju Ines Bašić, suradnica za pokret je Nikolina Medak, oblikovanje svjetla kreira Dina Marijanović, a Mare Milin potpisuje vizualni identitet i fotografije. Veronika Milinović je asistentica režije. Tako da je ova predstava ujedno pozitivan primjer snažnog ženskog autorskog tima”, naglasila je redateljica Rajna Racz.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -