nemoguća misija: odmazda - prvi dio | 2023.

Nemoguća misija: Odmazda Prvi dio od subote, 8. srpnja 2023. godine, igra u zagrebačkim kinima

Pet godina nakon zadnjeg nastavka, “Nemoguća misija” studija Paramount u svom sedmom nastavku će od subote, 8. srpnja 2023. godine ponovo biti s nama! Tako na velika platna ponovo stiže neponovljivi Tom Cruise u ulozi Ethana Hunta, poznatog junaka ovisnog o adrenalinu i akciji. A slavni američki glumac rekao je uoči premijere filma da je sedmi nastavak franšize “Nemoguća misija” doista epska avantura. Ali i da je ovaj film bio vrhunac svih njegovih vještina…

6. rujna 2020. godine je bio prvi dan snimanja filma Nemoguća misija: Odmazda – prvi dio, a Tom Cruise se odvezao Hondom CRF 250 izrađenoj po narudžbi s namjenski izgrađene rampe na norveškoj planini Helsetkopen s vrtoglave stijene koja se nalazila na oko 1200 metara nadmorske visine. Zatim je padao preko 1200 metara u klanac prije nego što je otvorio padobran jedva 150 metara od tla. A kada je sletio, redatelj Christopher McQuarrie i njegovi kolege koji su se okupili kako bi gledali ključnu sekvencu filma, kolektivno su odahnuli.

No, tu nije završila napetost. Naime, Tom Cruise se pribrao i u maniri Ethana Hunta sve ponovio još čak sedam puta. I to sve kako bi bio siguran da je snimka savršena. A mi ćemo dodati da je ova vratolomija bila najopasnija u cijelog Cruiseovoj glumačkoj karijeri.

Tom Cruise za skok motorom preko litice trenirao više od godinu dana

Podsjetmo, u prethodnim filmovima franšize Nemoguća misija Tom se ljuljao u Dubaiju oko Burj Khalife, najviše zgrade na svijetu. U filmu Ghost Protocol objesio se o bok Airbusa A400M u letu. A u nastavku Rogue Nation lansirao se iz Boeinga C-17 Globemaster III s visine od 25.000 stopa i otvorio padobran na samo 2.000 stopa od tla. A postao je i prva osoba ikada koja je izvela HALO (High Altitude Low Opening) skok u filmu Fallout.

Za scenu u kojoj skače s motociklom s ruba litice, odbacuje bicikl i izvodi visokorizični BASE skok šest sekundi prije udara, godinu je dana vježbao u Ujedinjenom Kraljevstvu do trenutka kad su se kamere uključile, napravio je više od 500 skokova s padobranom i 13.000 skokova motociklom. Sve to kako bi se pripremio za najopasniju vratolomiju koju je ikada izveo na platnu. Svi članovi ekipe kažu da je motociklistička vratolomija vrhunac ovog filma. Točnije, to je nevjerojatan podvig postignut jedinstvenom kombinacijom mašte, hrabrosti, inovativnosti i predanosti. Uostalom, možete se i sami uvjeriti pogledom na spomenutu scenu iz filma na kraju ovog teksta.

Ovo uvodno poglavlje u nizu od dva filma prikazuje Ethana Hunta i njegov tim iz Jedinice za nemoguće misije (IMF) u njihovoj najopasnijoj misiji dosad – pokušavaju spasiti svijet od tajanstvenog, svemoćnog neprijatelja koji ima moć kontrole načina na koji čovječanstvo doživljava stvarnost. Ethan je primoran misliti da ništa ne može biti važnije od njegove misije. Čak ni životi onih do kojih mu je najviše stalo. Više o ovom filmu doznajte na mrežnim stranicama IMDB-a.

VIDEO TRAILER: Nemoguća misija: Odmazda Prvi dio | Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Tagged