nem zagreb 2022

NEM Zagreb 2022 – pod krilaticom “All about content creation” diskutirat će se o kreativnoj strani TV industrije

NEM Zagreb 2022, događanje usmjereno na razvoj TV industrije u Srednjoj i Istočnoj Europi održat će se od 7. do 9. prosinca 2022. godine u zagrebačkom hotelu Esplanade. Zagreb će tako ponovno postati središnje mjesto okupljanja uspješnih producenata, scenarista, produkcijskih kuća te predstavnika FTA televizija, pay TV kanala i streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja. Ovogodišnje događanje će se održati pod krilaticom “All about content creation”, a donosi doista bogat i raznovrstan program. Održat će se brojni paneli, Q&A intervjui kao i prezentacije uspješnih primjera poslovne prakse. Također, moći će se čuti brojni zanimljivi govornici i posjetiti neke od ostalih posebnih događanja.


Dodat ćemo da su na NEM Zagreb 2022 svoj dolazak potvrdile brojne velike produkcijske kuće. A to su Viaplay Group, Antenna Studios, Lionsgate, Mediawan, Sky, Big Light Productions, Windlight Pictures, Beta Film, Firefly Productions, Lumière, Bulgarian National Tele, European Broadcasting Union i Sarajevo Film Festival. Također, tu su i domaće snage HRT, Nova TV, RTL Hrvatska, 24sata i Drugi plan.

Posebni programi za predstavljanje originalnog sadržaja i uspješnih poslovnih praksi

Tijekom središnjeg dijela programa nazvanog Content Showcase predstavit će se originalni sadržaj u raznim fazama razvoja. Program će se sastojati od nekoliko prezentacija najvećih europskih i regionalnih tvrtki poput Viaplay Group, Firefly Productions, 24sata i RTV Slovenija. Također, CineLink Drama predstavit će sadržaj BH Telecoma i održati showcase odabranih projekata. NEM Zagreb organizira i poseban program nazvan Co-production Business Practice. Tijekom njega će svoje uspješne poslovne prakse predstaviti renomirani Big Light Productions i Lumière. A za ulazak u božićni duh, Pickbox, hrvatska tvrtka koja upravlja streaming servisom Pickbox NOW i televizijskim programom Pickbox TV, organizirat će ekskluzivni božićni party za partnere i klijente.

NEM Zagreb završit će dodjelom nagrada pobjednicima natječaja u pisanju najboljeg scenarija – TV Writing Contest. Više od 50 prijavljenih radova u kategoriji scripted i unscripted trenutačno prolazi ocjenjivanje stručnog žirija. A njega čine tvrtke Beta Film, Rai, Zig Zag Productions, Script Angel, Joyrider, Hrvatska radiotelevizija (HRT), Radio televizija Srbije (RTS), Telekom Srbija te CineLink Industry Days, kreativne podružnice Sarajevo Film Festivala.

Što je uopće NEM Zagreb?

U danima prije samog događanja bit će organizirana radionica pod vodstvom Script Angela i predavačice Hayley McKenzie. A ona je namijenjena kreativcima i pruža priliku za usavršavanje vještina. Elementi radionice su pisanje scenarija, izrada originalnog scenarija, razvoj priče i likova, ideje, stvaranje svijeta priče, razne vježbe i zadaci te prezentacija projekta.

NEM Zagreb je događanje fokusirano na CEE regiju i zemlje s nižim kapacitetom za produkciju unutar regije. Cilj događanja je povezivanje audiovizualnih profesionalaca i ključnih donositelja odluka iz Europe. Razmjena znanja i jedinstvena prilika za networking s ekspertima TV industrije neizostavan su dio svakog izdanja New Europe Marketa (NEM). Više informacija događaju NEM Zagreb doznajte na mrežnim stranicama na adresi neweumarket.com/zagreb.

VIDEO: Recap I NEM Dubrovnik 2022

Tagged