grawe maraton / bundek 2018

Neki drugi svijet – peti GRAWE noćni maraton na zagrebačkom Bundeku

Posljednji vikend u kolovozu na Bundeku već je tradicionalno, petu godinu za redom rezerviran za “najluđu” trkačku zabavu pod mjesecom, GRAWE noćni maraton. Pod organizacijom Atletskog kluba Sljeme i osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska, skoro 2.000 trkača trčat će u subotu, 31. kolovoza 2019. godine u 18 sati pod sloganom “Neki drugi svijet” i tako još jednu godinu zaredom osvijetliti jezero Bundek i Savski nasip.


Ova je utrka namijenjena prije svega svima onima koji žele istrčati svoju prvu utrku, a njima je na raspolaganju posebna disciplina dugačka četiri kilometra – Desetinka. Svima ostalima, već iskusnim trkačima, tu su i nešto veće duljine utrka – od 10 kilometara, polumaraton, trimaratona (32 km) ili cijelog maratona (42 km).

PoKRENI inicijativa

GRAWE noćni maraton kruna je godišnje PoKRENI inicijative, koja za cilj ima motivirati osobe za pokretanjem i uvođenjem zdravih životnih navika. Glavna vizija PoKRENI inicijative je činjenica da je svima nama najteže napraviti onaj prvi korak i na njega najteže odlučujemo ukoliko nemamo potporu, motivaciju, odnosno neki okidač koji će nas pokrenuti.

Motivacija često dolazi iz želje da napravimo neko dobro djelo i pomognemo onima koji se možda i ne mogu kretati, stoga PoKRENI inicijativa već pet godina ima i dobrotvoran karakter. Tako su brojni trkači i ove godine pokazali veliko srce i zajedničkim snagama putem PoKRENI – Pokloni svoje kilometre izazova u rekordnom roku od nešto više od mjesec dana prikupili 100.000 kilometara za nabavku proteza za troje djece s amputacijom donjih ekstremiteta i njihove prve trkaće korake.

Osiguravajuće društvo GRAWE d.d. upravo će na noćnom maratonu sve ove kilometre donirati Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) u obliku donacije od 100.000 kuna.

Organizatori pozivaju sve građane i ljubitelje trčanja da dođu u subotu, 31. kolovoza na park – jezero Bundek, podrže trkače i zajedno s njima se zabave na najluđem trkačkom spektaklu na nekom drugom svijetu.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged