nautika 2020 - zagrebački velesajam

Nautika 2020 – više od 300 plovila u 8 paviljona Zagrebačkog velesajma

Sajam NAUTIKA, jedan od vodećih sajmova Zagrebačkog velesajma s temom nautičkog turizma, vraća se u Zagreb 29. put! Ovo će biti najveće izdanje NAUTIKE u posljednjih deset godina. Na jedinom kontinentalnom nautičkom sajmu u Hrvatskoj u čak osam paviljona predstavit će se 350 izlagača s više od 300 plovila iz 25 zemalja.

Na sajmu Vas očekuje vrhunska ponuda glisera, čamaca, kajaka i gumenjaka. Tu su brodski i vanbrodski motori, oprema za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi. Uz to promovirat će se novi brodovi i nautičke opreme na hrvatskom tržištu te atraktivna izložba nautičke fotografije. Bit će izloženi i prekrasni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu te vrijedne nagrade za posjetitelje. Uz odličnu domaću ponudu, na Nautici će se predstaviti i najpoznatiji svjetski proizvođači plovila.

Na sajam nautike stiže “najbolje iz hrvatskih škverova”. Predstavljaju se PIČULJAN, GRGINIĆ, LEIDI, PEARL SEA, FALKOR, REMIA PLAST, BURA BRODOVI, TUŠEK, BARRACUDA, ARBA i mnogi drugi. Tu su i mnogobrojna atraktivna plovila renomiranih stranih proizvođača. Izdvojit ćemo BENETEAU, JENNEAU, FOUR WINS, GLASTRON, RINKER, RIBCO, ALFASTREET MARINE i HIGHFIELD. Uz njih, tu su i RANCRAFT, ATLANTIC MARINE, NIMBUS, QUICKSILVER, ZAR, RANIERI, SESSA MARINE, POSEIDON i DRAGO BOATS.

Ploviti, otkrivati, živjeti nit je vodilja Zagrebačkog sajma nautike čiju će raskošnu ponudu doći razgledati brojni posjetitelji. Osim plovila svih vrsta, Zagrebački nautički sajam je najjači nautički sajam u Hrvatskoj po ponudi brodskih motora. Na sajmu se predstavljaju YAMAHA, HONDA, MERCURY, TOHATSU, VOLVO PENTA, EVINRUDE, YANMAR, SUZUKI…

Premijere plovila

HRVATSKE PREMIJERE: BOMBARD SUNRIDER 500 – BOLTANO; RIBCO – PERFECTUS; RANCRAFT RM 19 – NIKO YACHT; LAURA DEKKER 420 – SYKORA NAUTIKA; NIMBUS W9 – VRTINC NAUTIKA; SAVER 660 WA – AQUAMARINE NAUTIC CENTAR; HIGHFIELD SPORT 560 – BURIN BOATS; HIGHFIELD CLUB 460 – BURIN BOATS; HIGHFIELD CL 380 DL – BURIN BOATS; BRIG EAGLE 6,7 – BRAVO MAKARSKA; BRIG EAGLE 6 – BRAVO MAKARSKA; PRINCE 560 OPEN – BRAVO MAKARSKA; PRINCE 490 OPEN – BRAVO MAKARSKA

SVJETSKE PREMIJERE: DRAGON PRO – METAL PEZELJ; RANCRAFT RS CINQUE – NIKO YACHT; NAUTIKA 500 K – REMIA PLAST; NAUTIKA 690 K – REMIA PLAST

1. Hrvatski ronilački kongres

U sklopu sajma Nautika održat će se 1. Hrvatski ronilački kongres s međunarodnim sudjelovanjem. Teme kongresa fokusirane su na zakonsku regulativu, zdravstvene aspekte u ronjenju i prijedloge za poboljšanje ponude u ronilačkom turizmu. Bit će govora i o sigurnosti u ronjenju, zaštiti podmorja te promociji na svim razinama. Sudionici mogu doznati najnovije spoznaje, trendove i informacije na zanimljivim, aktualnim predavanjima i okruglim stolovima te sudjelovati u raspravama i razmjeni iskustava sa kolegama iz struke. Relevantni stručnjaci obrađivat će brojne pravne, zdravstvene i druge teme izravno vezano uz segment ronjenja. Kongres okuplja sve ključne dionike ronjenja iz Hrvatske i regije.

Kongres organizira Agencija Promocija ronjenja u suradnji sa Zavodom za podvodnu i hiperbaričnu medicinu, KBC Rijeka, SCUBAlifeom te RK HRVI Nemo-Adriatic (ronioci volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba). Partner kongresa je Hrvatska turistička zajednica.

Ostale aktinosti na sajmu NAUTIKA 2020

Stručni skup u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održat će se u četvrtak, 20. veljače u dvorani Cres Skupština Udruženja male brodogradnje HGK. Pažnju posjetitelja privući će Izložba nautičke pomorske fotografije u organizaciji Koordinacije udruge za očuvanje i promidžbu maritimne baštine u auli između paviljona 11A i 10A te prezentacija maritimne manifestacije Maraton lađa u organizaciji Udruge lađara Neretve.

Kulturu Japana na sajmu predstavit će japanski umjetnici u nezaboravnom nastupu. Dolaze tri tima s tri različita nastupa i 14 izvođača. To su KATANAYAICHI – Samuraji iz filma KILL BILL, HAGAKURE – bubnjari iz grada SAGA na otoku Kyushu i Kaligrafija SHODO – nematerijalna japanska kulturna baština. Više o Zagrebačkom Velesajmu doznajte na mrežnim stranicama na adresi zv.hr.

Zemlje sudionice sajma Nautika 2020: Australija, Austrija, Belgija, Bugarska, Danska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kanada, Kina, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, Poljska, SAD, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Tajland, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -