nautika 2020 | zagrebački velesajam zagreb

Nautika 2020 | Predstavlja se više od 300 plovila u 8 paviljona Zagrebačkog velesajma od 19. do 23. veljače 2020. godine

Sajam NAUTIKA, jedan od vodećih sajmova Zagrebačkog velesajma s temom nautičkog turizma, vraća se u Zagreb 29. put! Ovo će biti najveće izdanje NAUTIKE u posljednjih deset godina. Na jedinom kontinentalnom nautičkom sajmu u Hrvatskoj u čak osam paviljona predstavit će se 350 izlagača s više od 300 plovila iz 25 zemalja. Na sajmu Vas očekuje vrhunska ponuda glisera, čamaca, kajaka i gumenjaka. Tu su brodski i vanbrodski motori, oprema za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi. Uz to promovirat će se novi brodovi i nautičke opreme na hrvatskom tržištu te atraktivna izložba nautičke fotografije. Bit će izloženi i prekrasni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu te vrijedne nagrade za posjetitelje. Uz odličnu domaću ponudu, na Nautici će se predstaviti i najpoznatiji svjetski proizvođači plovila.

Na sajam nautike stiže “najbolje iz hrvatskih škverova”. Predstavljaju se PIČULJAN, GRGINIĆ, LEIDI, PEARL SEA, FALKOR, REMIA PLAST, BURA BRODOVI, TUŠEK, BARRACUDA, ARBA i mnogi drugi. Tu su i mnogobrojna atraktivna plovila renomiranih stranih proizvođača. Izdvojit ćemo BENETEAU, JENNEAU, FOUR WINS, GLASTRON, RINKER, RIBCO, ALFASTREET MARINE i HIGHFIELD. Uz njih, tu su i RANCRAFT, ATLANTIC MARINE, NIMBUS, QUICKSILVER, ZAR, RANIERI, SESSA MARINE, POSEIDON i DRAGO BOATS.

Ploviti, otkrivati, živjeti nit je vodilja Zagrebačkog sajma nautike čiju će raskošnu ponudu doći razgledati brojni posjetitelji. Osim plovila svih vrsta, Zagrebački nautički sajam je najjači nautički sajam u Hrvatskoj po ponudi brodskih motora. Na sajmu se predstavljaju YAMAHA, HONDA, MERCURY, TOHATSU, VOLVO PENTA, EVINRUDE, YANMAR, SUZUKI…

Premijere plovila

HRVATSKE PREMIJERE: BOMBARD SUNRIDER 500 – BOLTANO; RIBCO – PERFECTUS; RANCRAFT RM 19 – NIKO YACHT; LAURA DEKKER 420 – SYKORA NAUTIKA; NIMBUS W9 – VRTINC NAUTIKA; SAVER 660 WA – AQUAMARINE NAUTIC CENTAR; HIGHFIELD SPORT 560 – BURIN BOATS; HIGHFIELD CLUB 460 – BURIN BOATS; HIGHFIELD CL 380 DL – BURIN BOATS; BRIG EAGLE 6,7 – BRAVO MAKARSKA; BRIG EAGLE 6 – BRAVO MAKARSKA; PRINCE 560 OPEN – BRAVO MAKARSKA; PRINCE 490 OPEN – BRAVO MAKARSKA

SVJETSKE PREMIJERE: DRAGON PRO – METAL PEZELJ; RANCRAFT RS CINQUE – NIKO YACHT; NAUTIKA 500 K – REMIA PLAST; NAUTIKA 690 K – REMIA PLAST

1. Hrvatski ronilački kongres

U sklopu sajma Nautika održat će se i prvi Hrvatski ronilački kongres s međunarodnim sudjelovanjem. Teme kongresa fokusirane su na zakonsku regulativu, zdravstvene aspekte u ronjenju i prijedloge za poboljšanje ponude u ronilačkom turizmu. Bit će govora i o sigurnosti u ronjenju, zaštiti podmorja te promociji na svim razinama. Sudionici mogu doznati najnovije spoznaje, trendove i informacije na zanimljivim, aktualnim predavanjima i okruglim stolovima te sudjelovati u raspravama i razmjeni iskustava sa kolegama iz struke. Relevantni stručnjaci obrađivat će brojne pravne, zdravstvene i druge teme izravno vezano uz segment ronjenja. I dodajmo, Kongres okuplja sve ključne dionike ronjenja iz Hrvatske i regije.

Kongres organizira Agencija Promocija ronjenja u suradnji sa Zavodom za podvodnu i hiperbaričnu medicinu, KBC Rijeka, SCUBAlifeom te RK HRVI Nemo-Adriatic (ronioci volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba). Partner kongresa je Hrvatska turistička zajednica.

Ostale aktivnosti na sajmu Nautika 2020

Stručni skup u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održat će se u četvrtak, 20. veljače, u dvorani Cres. Također, održat će se i Skupština Udruženja male brodogradnje HGK. A pažnju posjetitelja privući će Izložba nautičke pomorske fotografije u organizaciji Koordinacije udruge za očuvanje i promidžbu maritimne baštine u auli između paviljona 11A i 10A te prezentacija maritimne manifestacije Maraton lađa u organizaciji Udruge lađara Neretve.

Kulturu Japana na sajmu predstavit će japanski umjetnici u nezaboravnom nastupu. Dolaze tri tima s tri različita nastupa i 14 izvođača. To su KATANAYAICHI – Samuraji iz filma KILL BILL, HAGAKURE – bubnjari iz grada SAGA na otoku Kyushu i Kaligrafija SHODO – nematerijalna japanska kulturna baština. Više o Zagrebačkom Velesajmu doznajte na mrežnim stranicama na adresi zv.hr.

I dodajmo, zemlje sudionice sajma Nautika 2020 su Australija, Austrija, Belgija, Bugarska, Danska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kanada, Kina, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, Poljska, SAD, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Tajland, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

Tagged