the doors alive 2020

Najbolji svjetski The Doors show THE DOORS ALIVE vraća se u klub Boogaloo

Najbolji svjetski The Doors Show THE DOORS ALIVE iz Velike Britanije vraćaju se u Zagreb u petak, 7. veljače 2020. godine u Boogaloo club.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijene ulaznica u pretprodaji iznose 130, a na dan koncerta 150 kuna. Pored običnih ulaznica će u prodaji biti i posebne VIP ulaznice sa kojima će posjetitelji moći ovaj spektakl posmatrati sa sjedećih mjesta VIP balkona gdje će biti šank i konobari samo za njih. Cijena VIP ulaznica iznosi 180 kuna u pretprodaji te 200 na ulazu, a limitirane su na 100 komada i mogu se kupiti samo preko Entrio i Eventim sistema.

The Doors Alive

The Doors Alive dočaravaju zvuk, izgled, prisutnost i realistični osjećaj šezdesetih i ranih sedamdesetih godina prošloga stoljeća koji publiku vraća u vrijeme bezvremenskih hitova legendarnih kalifornijskih rock gurua The Doors pa ćemo tako na koncertu imati prilike čuti hitove kao što su Light My Fire, When The Music’s Over, People Are Strange, Love Me Two Times, Break On Through (To The Other Side), Riders On The Storm, The End i mnoge druge. Radi se o koncertu svjetski renomiranog i dokazanog, te jednog od najboljih tribute bandova opčenito.

The Doors Alive sviraju ritmičke zarazne melodije uz pratnju hipnotičkoga zvuka orgulja i grube blues dionice na gitari, a sve to obogaćuje bariton glas koji recitira poeziju Jima Morrisona. Pjevač Willie vlada glasom i stasom te neodoljivo podsjeća na jedinstvenog Jima Morrisona, dok članovi grupe The Doors Alive, da bi postigli originalan zvuk, koriste jednake instrumente kao što su ih nekada upotrebljavali originalni članovi The Doorsa, uključujući Fender Rhodes Bass, Vox Continental klavijature i Gibson SG gitaru.

The Doors Alive su napunili neke od najprestižnijih dvorana i klubova po cijeloj Europi i Velikoj Britaniji te oduševiti publiku od Orkneya do Berlina. Također su nastupili kao glavna grupa na najvećem festivalu posvećenom grupi The Doors The Feast Of Friends, rasprodali liverpoolski Cavern Club i manchesterski Academy, a stalni su gosti i open-air festivala u Engleskoj, Škotskoj, Njemačkoj. Ukratko, The Doors Alive oduševljavaju i najveće skeptike!

Doživite mnogobrojne hitove The Doorsa na klupskom koncertu u vrhunskoj izvedbi benda The Doors Alive! Ne propustite priliku doživjeti u živo ono što se danas može slušati još samo na nosačima zvuka.

James Douglas Morrison

James Douglas Morrison ime je koje je zauvijek ugravirano u povijest rocka ali i poezije 20. stoljeća. Ekscentrični ljepotan, bog rocka, kralj guštera, a zapravo mladi sramežljivi student teatrologije i kinematografije na sveučilištu UCLA, koji je često bio smatran čudakom zbog introvertiranosti i interesa za misticizam i ezoteriju, pokazivao je svojom biografijom i poetikom dualističku tendenciju svojega duha; s jedne strane plah i sramežljiv, a s druge strane, radikalni buntovnik, Dioniz koji svojom karizmom i poetikom ima moć razuzdanog boga u ekstazi koji je na pozornici ulazio u trans do te mjere da je to 9. prosinca 1967. na koncertu u New Haven Areni u Conecticutu bio prvi glazbenik na svijetu kojeg je policija uhapsila na pozornici.

Kratka povijest grupe The Doors

The Doors su već od samoga početka, u ljeto 1965. godine, bili uživo ispunjeni iznimnom, magičnom energijom, dok je najveća pozornost od samog početka bila usmjerena na karizmatičnog pjevača Jima Morrisona koji je postao uzor čitavoj jednoj generaciji. Naravno, Jim Morrison je bio svjestan da magije koju su stvarali ne bi bilo bez uspješne suradnje cijeloga benda – Johna Densemorea, Robbyja Kriegerja i Raya Manzareka. Svi zajedno činili su briljatnu cjelinu, tako postavši jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih rock grupa svih vremena.

The Doors su uzeli inspiraciju za svoje ime od vizionarskog pjesnika Williama Blakea, koji je napisao: “Ako se vrata percepcije pročiste, sve će pred čovjekom biti kakvo jest, beskrajno.”

Britanskog autora Aldousa Huxleya taj je stih toliko oduševio da je svoju knjigu nazvao Vrata percepcija (The Doors Of Perception), a Morrison, koji je bio vrlo povezan s oba djela, je svome bendu predložio da se nazovu The Doors. Ostali članovi su se odmah složili jer su ime i sama inspiracija imena odlično ilustrirali ideju i stavove iza kojih su stajali. The Doors su svoj prvi ugovor potpisali u lipnju 1966. godine s tada još malom izdavačkom kućom Elektra Records.

The Doors 1967. godine objavljuju svoj prvi album pod jednostavnim imenom The Doors. Album otvara jedna od njihovih najpoznatijih i najsnažnijih pjesama Break On Through (To The Other Side). Na albumu su se našli i vječni hitovi Light My Fire i The End te Alabama Song ( u originalnu od Bertolta Brechta i Kurta Weilla) te taj album slovi za jedan od najbitnijih albuma u povijesti rock’n’rolla kao i najbitniji The Doors album. U travnju 1971. godine The Doors objavljuju svoj šesti studijski album L.A. Woman, a tri mjeseca nakon toga se događa tragedija koja je šokirala svijet, smrt Jima Morrisona.

Jim Morrison je umro 3. srpnja 1971. godine u Parizu u starosti od dvadeset i sedam godina. Njegova smrt ostala je obavijena velom tajni, budući da obdukcija nije bila napravljena, a kao službeni uzrok smrti proglašen je srčani napad. Njegova se želja da se ga sjeća kao pjesnika ostvarila. To je bio čovjek koji nije znao prihvaćati kompromise, koji je bio poznat kao perfekcionist i tvrdoglav u svojim namjerama da svoje zamisli realizira do kraja.

The Doors su nakon toga objavili još dva albuma da bi 1973. prestali s radom. Godine 1978. objavljen je posljednji album The Doorsa, An american Prayer, na kojem se nalazi poezija Jima Morrisona, izvorno snimljena 1969. i 1970. godine, uz glazbenu pozadinu The Doorsa.

The Doors i Jim Morrison postali su legende svoje generacije koja živi i dan danas, pa je tako 1991. godine snimljen i dugometražni film u režiji prestižnog redatelja Oliver Stonea, u kojem Val Kilmer odlično glumi Jima Morrisona te na taj način nastavlja priču o legendi koja će živjet dok će biti rock’n’rolla.

The Doors su objavili devet studijskih albuma i osamnaest singlova te bezbroj live i kompilacijskih albuma. Na VH1 top listi najvećih rock izvođača svih vremena The Doors su uvršteni na dvadeseto mjesto, a pjesma Light My Fire na sedmo mjesto najboljih rock pjesama svih vremena. Časopis Rolling Stone smjestio ih je na četrdeset i prvo mjesto najvećih izvođača svih vremena, dok su tri njihova albuma – The Doors (42), L.A. Woman (362) i Strange Days (407) uvršteni među petsto najbitnijih albuma u povijesti glazbe. Na ljestvici su se našle i dvije pjesme – Light My Fire (35) i The End (328).

1993. godine The Doors su uvršteni u Rock and Roll kuću slavnih, a 2007. godine grupa je dobila nagradu za životno djelo na dodjeli Grammy Awarda. Iste godine The Doors su dobili svoju zvijezdu na Hollywoodskoj stazi slavnih. Pored toga su The Doors prvi američki band koji su postigli osam usporednih zlatnih i platinastih tiraža za svoje albume. Godine 2010. je objavljen prvi dugometražni dokumetarni film o bendu The Doors, When You’re Strange u režiji nagrađivanog scenarista i redatelja Toma DiCilloa. Narator u filmu je Johnny Deep.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -