my baby :: 2023.

MY BABY, nizozemsko-novozelandska live senzacija, po četvrti put nastupa u Tvornici!

Nizozemsko-novozelandska live senzacija MY BABY po četvrti se put vraća pod reflektore Tvornice kulture! Omiljena trojka koju čine Cato van Dijck, Joost van Dijck i Daniel “Dafreez” Johnston u sklopu turneje kojom promoviraju svoj peti studijski album “sake sake sake” u subotu, 29. travnja 2023. godine dolaze u Zagreb!

Bend MY BABY na sceni je debitirao 2013. godine albumom Loves Voodoo!. A svoj su psihodelični plesni zvuk s elementima bluesa, voodooa, gospela, EDM-a i trancea nastavili razvijati kroz albume Shamanid i EP Remedy II objavljene 2015. godine, Prehistoric Rhytm iz 2017., MOUNAIKI – By The Bright Of Night iz 2018. te LIVE! iz 2019. godine. Iako je materijal za peti album naziva sake sake sake objavljen u svibnju 2022. godine nastao ranije, bend navodi kako su ga u jeku pandemije i novih okolnosti preoblikovali, zbog čega je dobio potpuno novi, mračniji ton.

Osim što album reflektira krizu u kojoj se svijet našao, MY BABY su u njega su utkali sve svoje strahove. Sve svoje nesigurnosti, anksioznosti, ali i autorefleksije. Neizvjesna ih je budućnost natjerala da zarone u svoju psihu. A rezultirala je svježim kreativnim materijalom bogatim hipnotičkom psihodelijom i inteligentnom ironijom prožetom plesnim melodijama koje će rijetko koga ostaviti ravnodušnim. Album je producirao Steve Dub, peterostruki dobitnik Grammyja. A on je, dodajmo, surađivao s bendovima i izvođačima kao što su My Chemical Romance, Daft Punk, The Prodigy i Liam Gallagher.

Bend je trenutno na novozelandskoj turneji kojom promoviraju album “sake sake sake”

MY BABY su jedinstveni upravo po svojim live nastupima kojima privlače sve više obožavatelja. Specifični su i po tome što svoju glazbu sviraju isključivo na gitarama i bubnjevima te da ne koriste semplove. Jednostavno, oni su poput nezaustavljivih mašina. Ovi miljenici zagrebačke publike svojom posebnom energijom i ritmičnim zvukom koji hipnotizira, redovito oduševljavaju rasplesanu publiku. A to su učinili i u gotovo rasprodanoj Tvornici kulture 2019. godine. Zagrebačka će publika dobiti priliku da ponovno proživi to iskustvo u subotu, 29. travnja 2023. godine.

Ulaznice za koncert benda My Baby u Tvornici kulture pronađite u pretprodaji po cijeni od 13 eura i to na svim prodajnim mjestima Entria. Na dan koncerta, ukoliko koja ostane, za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 16 eura. Više o ovom nizozemsko-novozelandskom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEOSPOT: My Baby – A dream I dream

Tagged