muzej susjedstva trešnjevka - izgradnja odozdo - 2020

Muzej susjedstva Trešnjevka predstavlja rezultate svog dvogodišnjeg rada

Nakon dvije godine provedbe projekta “Muzej susjedstva Trešnjevka – izgradnja odozdo”, njegovi rezultati spremni su za predstavljanje građanstvu. Ova vijest će sigurno razveseliti sve susjede koji su svojim predmetima i pričama doprinijeli virtualnom fundusu budućeg Muzeja.

Tim Muzeja susjedstva Trešnjevka tijekom dvije je godine prikupljao priloge susjeda, istraživao povijest Trešnjevke, organizirao tematske ture kvartom te tražio moguće prostore i osmišljavao model upravljanja budućim Muzejem. Taj rad je kulminirao bogatim fundusom koji će se predstaviti na mrežnoj stranici Muzeja.

Zbog epidemioloških okolnosti, prezentacija će se održati online i to na platformi Zoom, u četvrtak, 26. studenog 2020. godine u 18 sati. Iz MST-a napominju kako će zbog tehničkih ograničenja, sudjelovanje u online događanju biti omogućeno za maksimalno 100 sudionika.

“Svojim radom želimo sačuvati tu povijest, ali i obogatiti današnju Trešnjevku novim kvartovskim mjestom za kulturne programe, druženje i participaciju susjeda. Stoga projekt Muzej susjedstva Trešnjevka – izgradnja odozdo predstavlja prvi korak u pokretanju kvartovskog muzeja zasnovanog na demokratskim načelima, uključivanju zajednice i revalorizaciji baštine istisnute iz službenih narativa”, rekla je Dunja Kučinac, koordinatorica projekta.

Trešnjevka, kao najstariji i najveći zagrebački kvart, ima bogatu povijest koju su ispisivali prije svega radnici i radnice, doseljenici iz raznih dijelova zemlje, brojni sudionici antifašističkog pokreta te svi oni koji su na Trešnjevci živjeli, radili, školovali se i provodili svoje djetinjstvo i slobodno vrijeme.

Više informacija doznajte na mrežnoj stranici na adresi muzejsusjedstvatresnjevka.org.

Ključne riječi (tagovi): - -