muzej čokolade zagreb / 2020.

Muzej čokolade Zagreb – stručno vodstvo tijekom “Studentskog četvrtka”!

U razdoblju ispitnih rokova i upisa u novu akademsku godinu, Muzej čokolade Zagreb sprema novi sadržaj za studente nazvan “Studentski četvrtak”. Tako će se svaki četvrtak tijekom listopada 2020. godine studenti moći prijaviti za stručno vodstvo kroz Muzej čokolade.

Ono počinje u 19:15 sati, a njega će dobiti gratis uz kupljenu studentsku ulaznicu. Osim toga, novost u Muzeju čokolade Zagreb je mogućnost plaćanja Settle aplikacijom, na temelju koje uz dvije kupljene dvije karte za odrasle, treću dobivate za samo jednu kunu.

Tako će u Muzeju čokolade Zagreb studenti saznati da je čokolada 97% svoje povijesti bila napitak. Također, tu je i podatak da su je djeca počela konzumirati tek u vremenu industrijske revolucije. A jeste li znali da se u vremenu baroka vjerovalo da čokolada liječi neke teške bolesti?

Muzej čokolade Zagreb je vrlo zabavan jer je interaktivan!

“U vremenu kada se polako vraćamo starim navikama u zagrebačkom Muzeju čokolade zadali smo si zadatak pozvati što veći broj studenata da otkriju naš lijek za dobro raspoloženje. Želimo da se što više studenata upozna s povijesnim razvojem čokolade i da pri tom kušaju vrhunske belgijske čokolade koje se nalaze u našim ulaznicama. Na početku razgledavanja naši posjetitelji umjesto karte dobivaju degustacijsku kutijicu sa zrnom kakaovca te tamnom, mliječnom, bijelom i rubi čokoladom. Napominjemo i kako se osim navedenih čokolada u Muzeju mogu kušati i četiri vrste tekuće čokolade. I to u neograničenim količinama!”, rekla je Ružica Božić Cerovac, vlasnica Muzeja čokolade.

Zbog odgovornosti prema posjetiteljima i pridržavanja svih preporučenih mjera u vođenoj turi u Muzeju može biti maksimalno 12 studenata. Rezervacije mjesta moguće su pozivom na telefonski broj 01 2092 966. Osim na hrvatskom, vodstva mogu biti na engleskom i francuskom jeziku, što je potrebno dogovoriti u drugom terminu četvrtkom.

Muzej čokolade se nalazi u centru Grada Zagreba, u Varšavskoj ulici na broju 5, na prvom katu kojem se pristupa i liftom. Napominjemo da u Muzeju nema prepreka za invalidska kolica. Cijena individualne studentske karte (uz predočenje iksice ili indexa) je 45, dok je cijena za odrasle 60 kuna. A uz aplikaciju Settle cijena ulaznica za tri osobe iznosi 121 kunu, što je najpovoljnija opcija za studente. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Muzeja na adresi muzejcokolade.hr.

Tagged