čokoladna patrola zagreb 2020

Muzej čokolade organizira čišćenje dječjih parkova u Šestinama, Srednjacima i Vrbanima

“Čokoladna patrola” je društveno odgovorni projekt u organizaciji Muzeja čokolade Zagreb čiji je cilj okupiti stanovnike pojedinih zagrebačkih kvartova i očistiti dječji park koji koriste. Čišćenje parkova će se organizirati u tri jesenska termina i to radnim danima u popodnevnim satima kada parkovi imaju najveću posjećenost, a projekt će se nastaviti i u proljeće 2021. godine. Prva “Čokoladna patrola” održat će se 17. rujna 2020. godine u dječjem parku u Šestinama, potom 24. rujna u parku Raketa na Srednjacima te na koncu, 1. listopada na šetnici u Vrbanima III. Za ovu prigodu Muzej čokolade Zagreb pripremio je i tombolu za djecu.


Na kraju eventa sva djeca koja su sudjelovala u čišćenju sudjeluju u tomboli po principu jedno dijete jedan kupon. Simbolične poklone osiguravaju Muzej čokolade Zagreb i partneri, a glavna nagrada je obiteljska ulaznica za Muzej čokolade u vrijednosti 180 kuna.“Kroz ovu akciju želimo senzibilizirati lokalnu zajednicu i same korisnike parkova o potrebi održavanja tih zelenih površinama čistima. Posebno djeci želimo naglasiti važnost i ulogu pojedinca u održavanju čistoće okoliša. Odgovornost je na svima nama”, rekal je Ružica Božić Cerovac, vlasnica Muzeja čokolade Zagreb i inicijatorica projekta Čokoladna patrola.

Iz Muzeja čokolade Zagreb poručuju kako će se voditi briga o preporučenim mjerama zaštite zdravlja koje su na snazi. Muzej će osigurati najmanje tri osobe na lokaciji koje će sudionicima čišćenja dijeliti rukavice, vrećice za otpatke te će osigurati voda za pranje ruku i voda za piće za sudionike čišćenja, a osigurat će se i zbrinjavanje prikupljenog smeća i otpada.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged