music - mission - vision / dani suvremenog muziciranja / knap zagreb 2019

Music – Mission – Vision – Dani suvremenog muziciranja u Centru za kulturu Peščenica

Novi glazbeni projekt Centra kulture na Peščenici “Music-Mission-Vision – Dani suvremenog muziciranja” osmišljen je kao glazbena platforma koncerata i glazbenih susreta talentiranih, mladih glazbenika na početku karijere, kao i međunarodno priznatih hrvatskih umjetnika, s osnovnim ciljem promoviranja suvremene glazbene umjetnosti i suvremene umjetnosti općenito. Glavna misao vodilja projekta je međugeneracijska suradnja domaćih i inozemnih glazbenih umjetnika sa svrhom spajanja iskustava i novih ideja u izvođenju suvremene glazbe i njezinoj prezentaciji široj publici na što privlačniji i zanimljiviji način. Programsku okosnicu čine rjeđe izvođena djela skladatelja 20. i 21. stoljeća, a poseban prostor dobit će praizvedbe djela mlađih hrvatskih autora.

Osim koncerata mladih i renomiranih hrvatskih glazbenih umjetnika i ansambala, najmanje jedan koncert predviđen je za studente muzičkih akademija i glazbenih odsjeka umjetničkih akademija u Hrvatskoj.

Na prvom izdanju Dana sudjelovat će renomirani domaći umjetnici M. Elezović, B. Philipp, G. Tudor, I. Batoš, V. Peljhan i Kvartet Papandopulo, najznačajniji i s punim pravom najeksponiraniji domaći komorni sastav te najbolji komorni ansambli sastavljeni od studenata muzičkih akademija iz Hrvatske, Asmangu, S/UMAS i OMG (Orkestar mladih glazbenika). Koncert ususret MMV-u izvest će gost iz Meksika, izvrstan i cijenjeni gitarist Erick Quijada.

Program “Music – Mission – Vision”

 • 8. studenoga u 19 sati / Galerija Događanja
  – Koncert ususret MMV – Erick Quijada, gitara (Meksiko)
  – A. Molina, C. Chávez, G. Diego, T. Barreiro, E. de Zubeldía
 • 18. studenoga u 19.30 sati / Kazališna dvorana
  – ASMANGU | S/UMAS
  – D. Detoni, J. Eastman, F. Zappa, L. Berio, A. Kljaić, M. Kelemen, L. Nono, K. Klarić
 • 19. studenoga u 19.30 sati / Koncertna dvorana
  – B. Philipp / M. Elezović / G. Tudor / I. Batoš / V. Peljhan
  – T. Yoshimatsu, P. Bergamo, M. Ivičević, M. Tarbuk, F. Đurović, B. Šipuš, J. Nagao
 • 20. studenoga u 19.30 sati / Kazališna dvorana
  – ORKESTAR MLADIH GLAZBENIKA
  – C. M. von Weber, B. Britten, G. Holst
 • 21. studenoga u 19.30 sati / Kazališna dvorana
  – PAPANDOPULO KVARTET
  – R. Campo, J. D. Michat, I. Stravinski, M. F. Petrić, D. Bobić, P. Geiss

O Ericku Quijadi

Rođen u Hermosillu u Meksiku, Erick Quijada studij gitare počeo je na Sveučilištu Sonora u rodnome gradu. Nastavio se školovati na Konzervatoriju de Las Rosas i na Meksičkom državnom konzervatoriju. Kao solist i član ansambala izvodi i klasičnu i suvremenu glazbu za gitaru. Član je kvarteta gitara Anima Sonus i dua Quitlon, a djeluje i kao umjetnički vođa i dirigent Orkestra gitara Sonore.

Ostvario je projekte i u drugim komornim kombinacijama, primjerice uz sopran, violončelo i flautu. Uz to, vodi Proljetni festival na Sveučilištu Sonora, organizira Festival komornog muziciranja za mladež u Hermosillu te podučava gitaru na Sveučilištu Sonora. Jedan je od utemeljitelja nevladine organizacije Músicos Trabajando, posvećene promicanju umjetnosti. Nastupa na brojnim glazbenim i gitarističkim festivalima diljem Meksika.

Godine 2018. praizveo je jedine dvije skladbe za gitaru španjolsko – meksičke skladateljice Emiliane de Zubeldíe (Paisaje Basko i Capricho Basko). Trenutačno priprema svoj prvi nosač zvuka.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “Music – Mission – Vision – Dani suvremenog muziciranja u Centru za kulturu Peščenica

Comments are closed.