glavobolja | 2024.

Muči vas glavobolja? O tome koliko može biti opasna te kako se liječi doznajte na predavanju u Knjižnici Novi Zagreb u četvrtak, 11. travnja 2024. godine

Glavobolja je jedno od najčešćih oboljenja koje može znatno utjecati na sposobnost pojedinca. No, ona utječe i na njegovu društvenu okolinu i produktivnost tijekom života. Iako glavobolja danas predstavlja veliki javnozdravstveni problem, neke vrste glavobolja koje je moguće liječiti još uvijek su nedovoljno prepoznate i dijagnosticirane.

O tome kako prepoznati glavobolju, koliko može biti opasna i kako se može liječiti bit će govora na javnom predavanju koje će u Knjižnici Novi Zagreb u četvrtak, 11. travnja 2024. godine u 18 sati održati prim. dr. sc. Maida Seferović, dr. med. spec. neurolog. I dodajmo, predavanje se organizira povodom Svjetskog dana zdravlja koji se svake godine obilježava 7. travnja. Više o Svjetskom danu zdravlja doznajte na Wikipediji.

Prim. dr. sc. Maida Seferović, dr. med. spec. neurolog radi u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana već 20 godina. Kao specijalist neurolog radi više od 13 godina. No, ima posebni interes za cerebrovaskularne bolesti i glavobolje, ali i sve ostale neurološke bolesti. Uz svakodnevni rad na neurološkom odjelu i u neurološkoj ambulanti, bavi se i dijagnostičkim metodama. Točnije, koristi ekstrakranijski kolor dopler, transkranijski dopler (TCD) i EEG, a odnedavno i akupunkturom u liječenju glavobolje. Doktorirala je 2018. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Biološkom odsjeku na temu “Utjecaj hormona štitnjače na promjene karotidne krvožilne stijenke i metabolizam masti”. Status primarijusa stekla je 2022. godine, a također, sudionica je brojnih kongresa i javnih predavanja.

Tagged