mortal kombat beograd I 2020.

Mortal Kombat – bijesna metal punk mašina iz Beograda stiže u Boogaloo

Mortal Kombat, bijesna beogradska metal punk mašina, stiže u subotu, 30. svibnja 2020. godine u zagrebački klub Boogaloo. Na sceni već više od desetljeća, uz hordu fanova diljem regije, Mortal Kombat tvrdim zvukom i direktnim tekstovima na satiričan način iznose oštru kritiku modernog društva.


Odrastajući na tvrdoj underground glazbi devedesetih, zbog deficita domaćih bendova u tom žanru, 2009. su oformili bend kojeg su i sami željeli biti slušatelji. Već prve pjesme zakotrljale su im zavidnu brojku pogleda na Youtubeu. I od tada su korak po korak, po svojim pravilima, disciplinirano i oslanjajući se samo na vlastitu intuiciju, gradili svoj put prema vrhu alternativne scene.

U deset godina postojanja objavili su četiri studijska albuma i jedan uživo

Posljednji album Decenija izdan 2019. godine. Po riječima samog benda on je “žanrovski jako šaren i šizofren, a sastoji se od brzih metal rifova do rokenrol balada”. Uz dosad najkvalitetniju produkciju, album je i pomicanje prema ozbiljnijoj tematici. A osjeća se i blagi odmak od humora u odnosu na ranija izdanja. Najavljeni veliki koncert u Zagrebu bit će i prva postaja benda ove godine u Hrvatskoj. Iza njega slijedi im i već potvrđeni nastup u kolovozu na ljetnom open air festivalu Ferragosto JAM na Orahovačkom jezeru.

Ulaznice se u pretprodaji po cijeni od 50 kuna mogu kupiti u Dirty Old Shopu, glazbenoj knjižari Rockmark i u Entrio sustavu. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 60 kuna. Dodajmo da će koncert ove bijesne metal punk mašine u Boogaloou biti njihov najveći samostalni koncert u Hrvatskoj. Više o ovom bendu doznajte na mrežnim stranicama na adresi mortalkombatbend.com.

Video: Mortal Kombat – Papučar

Tagged