mortal kombat beograd 2020

Mortal Kombat – bijesna metal punk mašina iz Beograda stiže u Boogaloo

Bijesna metal punk mašina “Mortal Kombat” iz Beograda stiže 30. svibnja 2020. godine u zagrebački klub Boogaloo na svoj najveći samostalni koncert u Hrvatskoj. Na sceni već više od desetljeća, uz hordu fanova diljem regije, tvrdim zvukom i direktnim tekstovima na satiričan način iznose oštru kritiku modernog društva. Odrastajući na tvrdoj underground glazbi devedesetih, zbog deficita domaćih bendova u tom žanru, 2009. su oformili bend kojeg su i sami željeli biti slušatelji. Već prve pjesme zakotrljale su im zavidnu brojku pogleda na Youtubeu i od tada su korak po korak, po svojim pravilima, disciplinirano i oslanjajući se samo na vlastitu intuiciju, gradili svoj put prema vrhu alternativne scene.

U deset godina postojanja objavili su četiri studijska albuma i jedan uživo. Posljednji album Decenija, izdan 2019. godine, riječima benda je žanrovski jako šaren i šizofren, od brzih metal rifova do rokenrol balada. Uz dosad najkvalitetniju produkciju, album je i pomicanje prema ozbiljnijoj tematici, uz blagi odmak od humora u odnosu na ranija izdanja.

Najavljeni veliki koncert u Zagrebu bit će i prva postaja benda ove godine u Hrvatskoj, iza čega im slijedi i već potvrđeni nastup u kolovozu na ljetnom open air festivalu Ferragosto JAM na Orahovačkom jezeru.

Ulaznice se u pretprodaji po cijeni od 50 kuna mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), glazbenoj knjižari Rockmark (Berislavićeva 13) i u Entrio sustavu. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 60 kuna.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - -