moonspell / 2019.

Moonspell – portugalske gothic metal legende održat će koncert u Močvari

Portugalske gothic metal legende “Moonspell” uz podršku kultnog grčkog black metal benda “Rotting Christ” i gostiju iz Švicarske “Silver Dust” dolaze u zagrebački klub Močvara! Koncert je na rasporedu 18. studenoga 2019. godine, a početak koncerta je najavljen za 18 sati.

Portugalske gothic metal legende – bend Moonspell – osnovan je 1989. godine pod imenom Morbid God. Već tri godine kasnije mijenjaju ime u Moonspell. 1994. objavljuju svoj prvi EP Under the Moonspell, a godinu kasnije i svoj debitantski album Wolfheart. Moonspell su se posebice proslavili sa idućim albumima Ireligious i Sin/Pecado sa kojima postaju svjetski poznati i dostižu na prva mjesta na portugalskim pa tako i europskim ljestvicama. 2017. su objavili svoj posljednji, jedanaesti album 1755, koji prati priču o potresu u Lisabonu 1755. godine. Album je zanimljiv po tome što su pjesme u potpunosti na portugalskom jeziku, za razliku od dosadašnjih koje su većinom bile na engleskom jeziku.

Moonspell su u Hrvatskoj nastupili već nekoliko puta, a posljednji nastup im je bio 2016. godine u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Moospell su bend koji vrlo visoko kotira u metal sceni i slove za jedan od boljih live metal bandova. Više o njima doznajte na Wikipediji. Cijena ulaznice iznosi 180 kuna u pretprodaji i 200 na dan koncerta. Pretprodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Glazbena knjižara Rockmark (Berislavićeva 13) i Valhalla Beer Bar (Radićeva 25) te u sustavu Eventim.

rotting christ / 2019.

O black metal bendu Rotting Christ

Kao drugi headliner ove turneje su grčki bezkompromisni black metalci Rotting Christ. Poznati su hrvatskoj publici jer su već više puta gostovali u Zagrebu. Osnovani su 1987. godine, dolaze iz grindcore scene, dok kasnije pod utjecajem grupa Celtic Frost i Venom Rotting Christ počinju oblikovati svoj prepoznatljiv melodični black metal s dodatkom grčke tradicionalne glazbe.

Rotting Christ su također bili vrlo eksperimentalni tijekom godina. Dijeleći iste korijene kao Moonspell, oni su se poigrali s raznim zvučnim idejama i kasnije formirali svoju nišu ekstremnog metala. Početkom 2019. objavili su svoj trinaesti album The Heretics, koji je dobio brojne pohvale kritičara i obožavatelja i koji promoviraju na ovoj turneji. Više o bendu doznajte na Wikipediji.

silver dust / 2019.

O steampunk gothic bandu Silver Dust

Kao posebni gosti na ovoj turneji dolaze novi švicarski steampunk gotičari Silver Dust. Bend je prije šest godina osnovao vokalist i gitarist Lord Campbell. Album prvijenac grupe Silver Dust je Lost in Time objavljen 2013. godine.

2016. su krenuli na turneju po Švicarskoj, a ubrzo i po Europi kao pratnja finskoj grupi Lordi. Prošle godine su objavili svo treći album House 21 koji je doživio veliki uspjeh i kojeg još uvijek promoviraju. Više o bendu Silver Dust (Srebrna prašina, op.ur.) doznajte na Wikipediji.

Video: Moonspell – Common prayers

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “Moonspell – portugalske gothic metal legende održat će koncert u Močvari

Comments are closed.