moonspell 2019

Moonspell – portugalske gothic metal legende dolaze u klub Močvara

Portugalske gothic metal legende Moonspell uz podršku kultnog grčkog black metal benda Rotting Christ i goste iz Švicarske Silver Dust dolaze u zagrebački klub Močvara!

Koncert je na rasporedu 18. studenoga 2019. godine, a početak koncerta je najavljen za 18 sati.

Cijena ulaznice iznosi 180 kuna u pretprodaji i 200 na dan koncerta. Pretprodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Glazbena knjižara Rockamark (Berislavićeva 13) i Valhalla Beer Bar (Radićeva 25) te u sustavu Eventim.

O gothic metal bendu Moonspell

Portugalske gothic metal legende Moonspell osnovane su 1989. godine pod imenom Morbid God, a tri godine kasnije mijenjaju ime u Moonspell. 1994. objavljuju svoj prvi EP Under the Moonspell, a godinu kasnije i svoj debitantski album Wolfheart.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Mreža noćnih autobusa ZET-a

Moonspell su se posebice proslavili sa idućim albumima Ireligious i Sin/Pecado sa kojima postaju svjetski poznati i dostižu na prva mjesta na portugalskim, pa tako i europskim ljestvicama. 2017. su objavili svoj posljednji, jedanaesti album 1755, koji prati priču o potresu u Lisabonu 1755. godine, a zanimljiv je i po tome što su pjesme u potpunosti na portugalskom jeziku za razliku od dosadašnjih koje su većinom bile na engleskom jeziku.

Moonspell su u Hrvatskoj nastupili već nekoliko puta, a posljednji nastup im je bio 2016. godine u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Moospell su bend koji vrlo visoko kotira u metal sceni i slove za jedan od boljih live metal bandova.

O black metal bendu Rotting Christ

Kao drugi headliner ove turneje su grčki bezkompromisni black metalci Rotting Christ, koji su također poznati hrvatskoj publici jer su već više puta gostovali u Zagrebu. Osnovani su 1987. godine, dolaze iz grindcore scene, dok kasnije pod utjecajem grupa Celtic Frost i Venom Rotting Christ počinju oblikovati svoj prepoznatljiv melodični black metal s dodatkom grčke tradicionalne glazbe.

Rotting Christ
Rotting Christ

Rotting Christ su također bili vrlo eksperimentalni tijekom godina. Dijeleći iste korijene kao Moonspell, oni su se poigrali s raznim zvučnim idejama i kasnije formirali svoju nišu ekstremnog metala. Početkom 2019. objavili su svoj trinaesti album The Heretics, koji je dobio brojne pohvale kritičara i obožavatelja i koji promoviraju na ovoj turneji.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Urban & 4 vraćaju se u Tvornicu na tradicionalni predbožićni koncert

O steampunk gothic bandu Silver Dust

Kao posebni gosti na ovoj turneji dolaze novi švicarski steampunk gotičari Silver Dust. Bend je prije šest godina osnovao vokalist i gitarist Lord Campbell.

Silver Dust
Silver Dust

Album prvijenac Lost in Time je objavljen 2013. godine. 2016. su krenuli na turneju po Švicarskoj, a ubrzo i po Europi kao pratnja finskoj grupi Lordi. Prošle godine su objavili svo treći album House 21 koji je doživio veliki uspjeh i kojeg još uvijek promoviraju.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -

1 thought on “Moonspell – portugalske gothic metal legende dolaze u klub Močvara

Comments are closed.