mliječna staza zagreb / unicef utrka 2019

Mliječna staza 2019 – UNICEF-ova humanitarna utrka u središtu Zagreba

UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2019 ove će se godine održati 8. rujna u središtu Zagreba, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva. Cilj je ovogodišnje utrke prikupljanje sredstava za unaprjeđenje uvjeta u svim nacionalnim rodilištima, kako bi sve novorođene djevojčice i dječaci u Hrvatskoj te njihove obitelji imali najbolji mogući početak u životu. Trkače će prije starta pozdraviti Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, a u 18.30 sati će Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Marin Čilić, proslavljeni hrvatski tenisač i maratonka Matea Matošević Hačić označiti start utrke.

Prihod od kotizacija bit će usmjeren nabavci opreme koja je od rodilišta prepoznata kao prioritetna. To, između ostalog, uključuje bežični CTG koji mjeri djetetov puls, a majci omogućuje kretanje, fototerapijsku dekicu za liječenje novorođenačke žutice dok je dijete uz majku te krevetiće za bebe prilagođene majkama koje su rodile carskim rezom. Dio sredstava usmjerit će se i u edukaciju zdravstvenih djelatnika, osnažujući ih u namjeri da uspostave i održe podržavajuće okruženje u rodilištima.

Privremena regulacija prometa – zatvara se Šubićeva ulica

Zbog održavanja humanitarne utrke Mliječna staza 2019. zatvara se sav promet na trasi utrke 8. rujna od 18 do 20 sati, a za potrebe organizacije starta i cilja utrke za sav promet zatvara se Šubićeva ulica i to od Kvaternikovog trga do Martićeve ulice u vremenu od 17 do 20.30 sati.

Utrka će utjecati i na tramvajske i autobusne linije koje prometuju na trasi utrke te Vam detaljne informacije i stazu utrke šaljemo u zasebnom dokumentu u prilogu maila i molimo da ih podijelite s građanima.

O humanitarnoj utrci “Mliječna staza 2019”

Humanitarna utrka Mliječna staza već tradicionalno uključuje dječju utrku te utrku za odrasle trkače na pet i deset kilometara. Revijalna dječja utrka održat će se na Trgu kralja Tomislava s početkom zabavnog programa već od 9.30 sati i startom utrka u 10.30 sati, dok odrasli trkači započinju utrku u 18:30 sati, sa startom i ciljem na Trgu Eugena Kvaternika.

Program počinje u 17 sati, a otvorit će ga ambasadorica utrke Nevena Rendeli, u društvu UNICEF-ovih ambasadorica Bojane Gregorić Vejzović i Mirne Medaković Stepinac. Sudionike, navijače i posjetitelje očekuje, između ostalog i glazbeni nastup grupe Meritas, zagrijavanje prije starta s fitness trenericom i ambasadoricom utrke Marijom Andrijašević te brojni sadržaji i aktivnosti UNICEF-a i partnera.

“Mliječna staza je uistinu posebno događanje. Ona se trči za pomoć drugima, i to onima najranjivijima – djeci. Svi su pobjednici i to i prije starta, a i sudjelovati mogu baš svi. Ove godine očekujemo rekordan broj trkača, prema najavama njih oko 3000 i osobito nas veseli što građani i tvrtke svake godine pokazuju sve veći interes da podrže ostvarivanje boljih uvjeta za djecu u Hrvatskoj kroz sudjelovanje u Mliječnoj stazi. Zahvaljujemo svim trkačima, sudionicima, partnerima, sponzorima i volonterima na utrci koje je udružio ovaj plemeniti cilj jer svako dijete u Hrvatskoj zaslužuje najbolji mogući početak u životu”, istaknula je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te pozvala sve zainteresirane da se uključe u Mliječnu stazu.

Ovogodišnja utrka Mliječna staza održava se u godini obilježavanja 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta koja prije svega, govori o obvezama odraslih u odnosu prema djetetu kao i o obvezama brojnih društvenih čimbenika glede zaštite djeteta. Upravo je zato važno naglasiti presudnu ulogu cijelog društva u osiguravanju prava djece pa će utrka i ove godine okupiti odrasle i djecu, rekreativne i profesionalne trkače, donositelje odluka, korporativni sektor i poznate osobe koje će svojim sudjelovanjem pridonijeti poboljšanju uvjeta u hrvatskim rodilištima.

“Iznimno mi je drago što se i ove godine Mliječna staza trči za poseban i vrijedan cilj – ove godine trči se za bolju skrb o mamama i bebama u rodilištima u Republici Hrvatskoj. Grad Zagreb, na čelu s gradonačelnikom, prepoznaje važnost zdravog razvoja naših najmlađih sugrađana i podupire projekte koji za cilj imaju stvaranje okruženja unutar kojega će svako dijete imati uvjete za normalan psihički i tjelesni rast i razvoj”, smatra Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Ovogodišnju humanitarnu utrku Mliječna staza podržali su i Kaufland, Vindija, Zagrebački Holding, Pampers, Intersport, Algebra, Tele2, Studena, HDS ZAMP i BINA Istra.

mliječna staza zagreb / unicef utrka 2019

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -