miss universe hrvatske 2022 - foto: samo mervar

Miss Universe Hrvatske 2022 – najprestižniji izbor ljepote održat će se u hotelu Esplanade

Miss Universe Hrvatske, najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj, održat će se u ponedjeljak, 23. svibnja 2022. godine u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade. Za titulu najljepše natjecat će se 13 djevojaka koje dolaze iz cijele Hrvatske. I dodajmo, one se već danima pripremaju za veliko finale. Djevojke su svoje pripreme započele za vrijeme boravka u Zagrebu u luksuznom hotelu Esplanade, gdje su bile upućene u sve aktivnosti koje ih očekuju u narednom periodu i što ustvari znači biti Miss Universe Hrvatske.


“Izbor Miss Universe nije samo izbor najljepše djevojke na svijetu. Misice moraju biti društveno odgovorne. Moraju pratiti aktualna zbivanja u svojoj zemlji i u svijetu te imati mogućnost pokretanja pozitivnih promjena. Platforma Miss Universe i medijska pažnja oko svake predstavnice na svjetskom izboru obavezuje na uključivanje u brojne projekte te humanitarne akcije i na to da missice svoje društvene mreže i druge platforme koriste kako bi davale pozitivan  primjer i utjecale na mladež”, rekla je Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske. Podsjetimo, Ivana je ovu prestižnu titulu ponijela prije gotovo dvadeset godina.

Vrijeme tijekom priprema bit će ispunjeno snimanjima promotivnih razglednica

Snimat će se i službene fotografije, uvježbavat će se koreografija i odabirati garderoba i obuća koju će nositi na izboru. A djevojke će nositi večernje i cocktail haljine Bariba, kupaće kostime Pletix te obuću Baldinini. Finalistice će posjetiti i Hrvatsko Zagorje, točnije Vuglec Breg, gdje će uz prekrasnu prirodu uživati i u zagorskim specijalitetima.

Tijekom priprema finalistime Miss Universe otputovale su u Opatiju

Tamo su na bazenu hotela Ambasador odradile su službeno fotografiranje pred kamerom fotografa Same Mervara. Da bi ovogodišnje finalistice zaista zablistale pobrinuli su se make-up artisti iz Beauty Studija MZ vlasnice Maje Zatezalo u suradnji s Aura kozmetikom te stilisti Hair Studio Maya iz Rijeke koji su za njegu i stiliziranje kose koristili vrhunske Schwarzkopf Professional proizvode. Svaki njihov korak za vrijeme priprema budno pratiti kamera Doriana Gašparovića, što će kasnije gledatelji imati priliku vidjeti za vrijeme finalne večeri.

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Ora Ivanišević predati krunu Zlatarne Dodić saznati ćemo u ponedjeljak, 23. svibnja 2022. godine. A ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote – Miss Universe. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura.

Dodamo da program u kojem nastupaju Filip Rudan i Jacques Houdek će voditi Davor Garić. Više informacija doznajte na službenoj Facebook stranici natjecanja ljepote. Prijenos izbora moći ćete gledati uživo i to preko portala Jutarnji.hr.

Finalistice Miss Universe Hrvatske 2022.

 • Gabriela Balek, 21, Split
 • Monika Bogdanić, 23, Zagreb
 • Maria Delić, 23, Rijeka
 • Veronika Đerek, 18, Ivanić Grad
 • Lara Fuchs, 20, Poreč
 • Iris Kralj, 25, Varaždin
 • Klaudija Krezić, 23, Sesvete
 • Andrea Mandarić, 22, Split
 • Emanuela Mažar, 21, Samobor
 • Magdalena Milošević, 21, Metković
 • Arijana Podgajski, 19, Krapina
 • Karmen Vulić, 24, Split
 • Antonela Zvonković, 21, Karlovac

Tagged