miro kadoić - flauta - 2020.

Miro Kadoić u Centru za kulturu Novi Zagreb predstavlja album High Spirit

Vrsni jazzist Miro Kadoić stvorio je svoj mali supersvijet albumom “High Spirit” s najvećim imenima jazza, a promovirat će ga u Velikoj dvorani sa svojim kvintetom, gdje će ga premijerno i izvesti album. Nakon što su se na terasi rujanskim početkom nove sezone Jazz Pointa Novi Zagreb okupili ljubitelji dobrog zvuka, dobri duh jazza i dalje se širi kvartom! Prije svega uz pomoć klavirskog virtuoza Davida Gazarova, kojemu je ovo prvo izdanje nakon duže stanke u Hrvatskoj. Uz Gazarova svoj zvuk u ovaj projekt ugradila je mlada jazz zvijezda – bubnjarka Bruna Matić. A tu su i Pavle Jovanović na gitari te Bojan Skočilić na kontrabasu.

U osam skladbi Miro Kadoić s ansamblom sugestivno i vrlo osobno stvara različite ambijente i ritmove. To postiže svirajući četiri instrumenta na albumu, koji sa razlogom nosi naslov High Spirit. Osim članova kvinteta u skladbi Reconciliation gostuje vokalistica Valerija Nikolovska. Ona je poznata “perjanica” hrvatskog vokalnog jazz, koja je za ovaj broj napisala i stihove. Kvintet uz Miru Kadoića (flauta) čine Bruna Matić (bubnjevi), David Gazarov (klavir), Pavle Jovanović (električna gitara) i Bojan Skočilić (kontrabas). Više o Miri Kadoiću doznajte na mrežnim stranicama Enciklopedije.hr.

Album za slušanje uz čašu vina nakon napornog dana

“Za vrijeme proljetnog zatvaranja i potresa u Zagrebu na društvenim mrežama snimao sam seriju kućnih glazbenih videa, kao i većina glazbenika u to pomalo turobno vrijeme. Moto mojih videa bio je Keep the spirit high! Iz toga je nastala ideja za ovaj album. Lako mogu zamisliti slušateljicu ili slušatelja koji nakon teškog dana uz čašu dobrog vina sluša ovaj album”, otkrio je Miro Kadoić.

Koncert će se održati u četvrtak, 5. studenoga 2020. godine u Centru za kulturu Novi Zagreb. Ulaz na koncert je slobodan, a održat će se prema propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite. Također, preporuča se nošenje zaštitnih maski tijekom izvedbe programa.

Video: AJ Trio ft. Davor Križić i Miro Kadoić – Miro’s Tune

Tagged