miro kadoić - flauta - 2020

Miro Kadoić u Centru za kulturu Novi Zagreb predstavlja album High Spirit

Nakon što su se na terasi rujanskim početkom nove sezone Jazz Pointa Novi Zagreb, okupili ljubitelji dobrog zvuka, dobri duh jazza i dalje se širi kvartom! Vrsni jazzist Miro Kadoić stvorio je mali supersvijet albumom “High Spirit” s najvećim imenima jazza, a nastupit će u Velikoj dvorani sa svojim kvintetom i premijerno izvesti album.

Prije svega uz pomoć klavirskog virtuoza Davida Gazarova kojemu je ovo prvo izdanje nakon duže stanke u Hrvatskoj. Uz Gazarova svoj zvuk u ovaj projekt ugradila je mlada jazz zvijezda, bubnjarka Bruna Matić, kao i Pavle Jovanović na gitari i Bojan Skočilić na kontrabasu.

U osam skladbi Miro Kadoić s ansamblom sugestivno, i vrlo osobno stvara različite ambijente i ritmove svirajući četiri instrumenta na albumu koji sa razlogom nosi naslov High Spirit. Osim članova kvinteta u skladbi Reconciliation gostuje vokalistica Valerija Nikolovska, perjanica hrvatskog vokalnog jazz koja je za ovaj broj napisala i stihove.

“Za vrijeme proljetnog zatvaranja i potresa u Zagrebu na društvenim mrežama snimao sam seriju kućnih glazbenih videa kao i većina glazbenika u to pomalo turobno vrijeme. Moto mojih videa bio je Keep the spirit high!. Iz toga je nastala ideja za ovaj album pa mogu zamisliti slušateljicu ili slušatelja koji nakon teškog dana uz čašu dobrog vina sluša ovaj album”, otkrio je Miro Kadoić.

Kvintet uz Miru Kadoića (flauta) čine Bruna Matić (bubnjevi), David Gazarov (klavir), Pavle Jovanović (električna gitara) i Bojan Skočilić (kontrabas).

Koncert će se održati 5. studenoga 2020. godine u Centru za kulturu Novi Zagreb. Ulaz na koncert je slobodan, a održat će se održati prema svim propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite RH i Grada Zagreba. Također, preporuča se nošenje zaštitnih maski tijekom izvedbe programa.

AJ Trio feat. Davor Križić i Miro Kadoić – Miro’s Tune

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -