miro kadoić i david gazarov quartet 2020

Miro Kadoić i David Gazarov Quartet nastupaju u Jazz klubu Kontesa

Miro Kadoić i David Gazarov Quartet pozivaju vas u Jazz & Cabaret klub Kontesa gdje će 26. veljače 2020. godine izvesti originalne kompozicije Mira Kadoića, ali i pretpremijerno odsvirati i dio materijala koji bi trebao do kraja godine izaći na nosaču zvuka.

Osim iskusnog Davida Gazarova i Mira Kadoića, svježi puls i energiju kvartetu daje izvrsna mlada ritam sekcija, bubnjarka Bruna Matić te kontrabasist Bojan Skočilić. Ulaznice možete kupiti po cijeni od 50 te na dan koncerta po 70 kuna.

Miro Kadoić rođen je u Zagrebu 1962. godine. Diplomirao je 1986. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu stekavši zvanje akademskog glazbenika – klarinetiste. Glazbom se profesionalno počeo baviti ranih 80-tih svirajući u blues sastavima (Podroom Blues Band) te surađujući s pop-rock glazbenicima (Massimo Savić, Parni Valjak, Voodoobuddha i dr.), a istovremeno je započeo svirati u malim jazz sastavima.

U nekoliko navrata boravio je u New Yorku gdje se usavršavao na Manhattan School of Music pod mentorstvom glazbenika Reggie Workmana i Blue Lou Marinia (Blues Brothers Band). Nekoliko godina bio je solist i prvi saksofonist Plesnog orkestra Radija Zagreb. Istovremeno je vodio male jazz sastave (Kadoić – Križić Ansamble, kvarteti Mire Kadoića,,,). 1993. godine postao je član Big Banda RTV Slovenija.

Početkom 90-tih vodio je kvintet u čijem su repertoaru velikim dijelom njegove autorske kompozicije od kojih su neke inspirirane narodnom glazbom Balkana, ali i drugih dalekih lokaliteta (Japan, Arapski poluotok i Afrika). Osim jazz glazbu sklada i klasičnu i filmsku glazbu. Od 2005. godine redoviti je član Hrvatskog društva skladatelja. 2008. godine dobiva nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju jazz kompoziciju.

Kao bivši član big banda RTV Slovenije susretao se je sa aranžerima i autorima vrlo različitih stilskih usmjerenja od Herba Pomeroya, Billa Hollmana pa sve do Davida Murraya i Marie Schenider. To je ostavilo i trag u skladateljskom radu Mira Kadoića koji pokazuje podjednako zanimanje za tradiciju i inovaciju.

AJ Trio feat. Davor Križić i Miro Kadoić – Happy Isil Blues

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -