milko kelemen - kelemenov pozdrav svijetu - 2021.

Milko Kelemen, hrvatski skladatelj, predstavlja se u Etnografskom muzeju

U Etnografskom muzeju u Zagrebu otvara se izložba “Kelemenov pozdrav svijetu” u kojoj je glavni lik Milko Kelemen. Izložba je ostvarena u suradnji Muzičkog biennala Zagreb s Etnografskim muzejom u Zagrebu i Zavičajnim muzejom Slatina. Posvećena je osnivaču Biennala i jednom od najznačajnijih suvremenih hrvatskih skladatelja Milku Kelemenu.

Ova izložba dio je predfestivalskog programa Muzičkog biennala Zagreb koji se službeno otvara 18. travnja, a trajat će sve do rujna ove godine. S obzirom na epidemiološke mjere koje su na snazi, Muzički biennale Zagreb svoje slavljeničko izdanje (60 godina festivala) održat će u četiri programska bloka. Tijekom njih će se publici predstaviti najbolji domaći i strani skladatelji te izvođači suvremene glazbe.

Milko Kelemen rođen je u Podravskoj Slatini 30. ožujka 1924. godine. Bio je dirigent, skladatelj i zborovođa te dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Među njegove poznate učenike spada i hrvatski akademik Ruben Radica, skladatelj komorne glazbe Ruben Radica. Utemeljitelj je Muzičkog biennala u Zagrebu i dobitnik Porina za životno djelo 1998. godine. Preminuo je u Stuttgartu u Njemačkoj 8. ožujka 2018. godine. Više o Milku doznajte na Wikipediji.

Izložba se otvara u utorak, 13. travnja 2021. godine u 18 sati. U čast osnivača MBZ-a Milka Kelemena ostaje otvorena do 9. svibnja. Možete ju posjetiti u radno vrijeme Muzeja od utorka do petka od 10 do 18 i subotom od 10 do 14 sati.

Ključne riječi (tagovi): - - - -