my baby 2019

Miljenici zagrebačke publike – voodoo blues trojka My Baby – vraća se u Tvornicu kulture

Miljenici zagrebačke publike, fantastična voodoo blues trojka My Baby, vraćaju se u Tvornicu kulture u subotu 14. prosinca u sklopu “Live!” turneje, a ususret zagrebačkom nastupu objavljen je live video “In The Club”.

Predstavljajući novi album bend dolazi u sklopu istoimene turneje Live! koja donosi sjajne hitove poput Uprising, Seeing Red, Love Dance ili Cosmic Radio.

Kao bend koji je na brojnim turnejama izgradio svoj prepoznatljivi live i jedinstveni zvuk uz pjesme koje su se kroz godine razvijale na pozornicama, na izdanju Live! su uspješno uhvatili energiju živih nastupa u jedan album. Izdanje je najavljeno uz Mad Mountain Thyme, pjesmu koja uvijek publiku dovede do ekstaze. Najnoviji objavljen live video je onaj za In The Club, a snimljen na festivalu Lowlands ovog ljeta savršeno pokazuje energiju koju My Baby donosi na pozornice.

Turneja Live! je počela u Francuskoj proteklog vikenda, a nastavlja se u UK-u, Njemačkoj, Belgiji, Sloveniji, kao i Hrvatskoj, dok završava se na domaćem terenu u Nizozemskoj gdje je nastup u Amsterdamu već odavno rasprodan. Početak iduće godine My Baby će provesti po koncertima na Novom Zelandu.

Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i kombinacija žanrova te izuzetna energija stvorili su jedan od omiljenih zagrebačkih gostiju – voodoo blues trojku My Baby. Bend je mješavina nizozemske i novozelandske krvi, rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu.

Kroz repetitivne ritmove, puno slide gitara i sanjive vokale spajaju tradicionalno i moderno u impresivan live nastup, gdje sve kreiraju sami na instrumentima bez pomoći računala ili samplera. Svoj izričaj nazivaju delta trance louisiana dub indie funkom, a iznenađujuća kombinacija je pravo glazbeno osvježenje.

Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a oformili su je 2012. godine. Prvo izdanje, MY BABY Loves Voodoo, objavljeno je 2013., a internacionalna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj 2014.

Tijekom te iste godine bend je proputovao cijeli svijet nastupajući od Japana i Novog Zelanda do SAD-a i cijele Europe. Drugo izdanje, Shamanaid iz 2015. pokazuje žešći zvuk, novije utjecaje, poput indijskih i afričkih melodija kao i suvremene plesne glazbe. Iste godine objavljen je EP Remedy II, a 2017. Prehistoric Rhythm koji ih je odveo na mnoge velike pozornice, poput main stagea Exita, dok je 2018. objavljen Mounaiki – By the Bright of Night, a najnoviji Live! je zaokružio 2019. godinu.

Bend u svoj popis nastupa upisuje i one na Glastonburyju, Isle of Wight, Fusionu, Pinkpopu, a najveća snaga ove glazbene atrakcije je koncert koji treba vidjeti uživo. Prilika za to je povratak u Tvornicu kulture, gdje je nastup My Baby dio višemjesečnog programa kojim se obilježava 20 godina koncertne dvorane u Šubićevoj.

Predgrupa i ulaznice

Predgrupa će biti riječki dvojac The Siids. Predstavnici moderne riječke electro pop / rock scene, duo The Siids je službeno i najperspektivniji mladi riječki band. Čine ga Stanislav Grdaković i Darko Terlević, a kao utjecaje navode The Editors, Phantogram, Twin Shadow, The Kills, EL VY, Presets,
M83 ili Depeche Mode.

Dvojac se ističe i posebnom estetikom i odlikuje ih i pomno osmišljeni vizualni identitet koji upotpunjuje atmosferu pjesama.

Ulaznice u pretprodaji iznose 75, a na dan koncerta će trebati izdvojiti 95 kuna.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -