meritas - klub sax - 2020

Meritas se vraćaju u klub Sax i odnose nas u vrijeme nastanka albuma “Igra”

“Dobili smo domaće pop zvijezde nekoliko svjetlosnih godina pomaknute iz okvira scene… izvanzemaljski zvuk albuma stoji u redu s pjesmama iz najnovije svjetske produkcije…”, pisalo se prije točno 20 godina kada je, tad još uvijek relativno nov bend naziva Meritas objavio svoj album – “Igra”. Dvadeset godina poslije, u okrugloj 2020., kada sad već kultni album Igra puni dvadeset godina, Meritas se vraća na mjesto na kojem je album Igra doživio svoju koncertnu promociju – u klub Sax! Posebna gošća na koncertu bit će glazbenica Irena Žilić.


U subotu, 7. ožujka 2020. godine, izvrsne Meritas sa svojim glazbenicima vraćaju se u zagrebački Sax i odnose nas u vrijeme nastanka albuma Igra, uz melodije pjesama koje već 20 godina odjekuju radijskim eterom, i danas se smatraju skoro pa evergreenima. Budim se, Sami na ulici i istoimena Igra samo su neke od pjesama koje publika dan – danas s osmjehom dočekuje gdje god ih ima prilike čuti.

Upravo zato, ideja je da se na jednome mjestu okupe svi koji već 20 godina vole pjesme s albuma Igra, i da zajedno, Meritas i njihova publika, proslave sam izlazak albuma, koji je nakon izlaska obilježio mnoge sljedeće korake i događaje.

Osim hit pjesama koje je album donio i nominaciju za nagradu Crni mačak, u sjećanju je ostao i prepoznatljiv cover albuma Igra – dvije djevojčice na bijeloj pozadini kojeg je dizajnirao Dejan Kršić.

Od tada su ove majstorice i dalje itekako tu, nižu nove pjesme koje ostaju godinu za godinom i postaju hitovi, spadaju u radijski najemitiranije izvođače u Hrvatskoj, broje šest odličnih albuma, puno nagrada i koncerata na kojima se njihova publika multiplicira i ostaje zadivljena svježinom koju autorski zadržavaju, a povrh svega toga, otvaraju nove niše djelovanja skladanjem za kazalište, dječje predstave, filmove

I tako, poslije koncertno ispunjene 2019., ovu godinu započele su nedavnim nastupom povodom otvorenja stolovanja Rijeke kao Europske Prijestolnice Kulture, a nastavljaju je daljnjim koncertnim destinacijama i velikim planovima.

Meritas - album Igra - 2000

Prva zagrebačka koncertna destinacija Meritas je dakle klub Sax, 7. ožujka, gdje će publiku dočekati, uz vokale Meri Jaman i Anite Valo, koja će se također naći i na akustičnoj gitari, njihov bend koji čine: Ivan Božanić na električnoj gitari, Zdeslav Klarić na klavijaturama, Mladen Munivrana na bas gitari te Danijel Tuškan na bubnjevima.

Ulaznice za koncert Meritas mogu se kupiti u pretprodaji svaki dan u popodnevnim i večernjim satima u klubu Sax po cijeni od 55 kuna, a na dan koncerta na ulazu u Sax, po cijeni od 70 kuna.

Irena Žilić gošća na koncertu Meritas

Sjajna i moćna, gotovo neopterećena, Irena Žilić predstavlja hrabru glazbenicu koja jednostavno čini što joj je volja na najljepši način – stvara i izvodi svoju glazbu i uživa u tome, prenosi svoju misao koliko god daleko može ići u ovom vremenu.

Njena misao došla je i do Anite i Meri koje su otvorene prema, po svojim mjerilima postavljenim izazovima, realiziranima kroz rijetke, ali važne suradnje.

Irena je u listopadu 2018. godine sa svjetski poznatim bendom Morcheeba bila na turneji po Velikoj Britaniji, a u studenom su nekoliko koncerata održali i u Italiji. Publici je te iste godine predstavila drugi album Haze koji je bio nominiran za glazbenu nagradu Porin u kategoriji Najbolji album alternativne i klupske glazbe. Ove godine dobila je i nominaciju za nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off u kategoriji Najboljeg pop & off izvođača.

Irena Žilić

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged