mercedes eqs | greencajt zagreb 2022

Mercedes EQS i drugi atraktivni električni i hibridni automobili dolaze na Greencajt festival 2022

Greencajt festival 2022 predstavio je veliku novostu – Expo zonu! Tamo će biti prezentirani najnoviji modeli električnih i hibridnih automobila. A dodajmo da će jedan od najatraktivnijih modela električnih automobila – Mercedes EQS – u Expo zoni biti po prvi put javno predstavljen široj publici. Zato dođite na najveći zeleni festival u regiji – Greencajt festival! On će se održat od petka do nedjelje, od 3. do 5. lipnja 2022. godine u zagrebačkoj staroj Tvornici električnih žarulja i Rougemarin parku. Osim Mercedesa, svoje će električne i hibridne modele predstaviti brendovi Audi, Citroën, Peugeot, Škoda i Volkswagen.


“Šest vodećih brendova u Hrvatskoj, kada je elektrifikacija automobila u pitanju, predstavit će svoje električne i hibridne modele. A ova nova i jedinstvena Expo zona savršeno se uklapa u bogati program. Posjetitelji će ovdje imati priliku upoznati se sa svim dobrobitima koje nove generacije automobila donose. Krajnje je vrijeme za naglašavanje važnosti savladavanja globalnih zelenih izazova. A ovakva jedinstvena prilika samo će potvrditi da alternative postoje te da su predvodnici zelene tranzicije već danas među nama”, rekao je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.

Greencajt festival 2022 će ugostiti više od 60 stranih i domaćih govornika

Oni će diskutirati o održivim temama te predstaviti praktične primjere koji su nužni za promjenu dosadašnjih praksi u poslovanju i svakodnevnom životu. Osim predavanja, panel diskusija i radionica, posjetitelji će imati jedinstvenu priliku upoznati se s novim modelima hibridnih i električnih automobila koji imaju povoljan utjecaj na okoliš. Električni automobili ne ispuštaju emisije ugljičnog dioksida (CO2) i štetnih čestica (NOx). Njihovom širom uporabom potencijalno se može poboljšati kvaliteta zraka, što je posebno značajno za stanovnike urbanih područja.

Ovogodišnji Greencajt festival osmišljen je s ciljem da “inspirira i razvije svijest kako alternative održivom načinu života nema”. A to će sigurno pozicionirati grad Zagreb kao zelenu metropolu. Unatoč ozbiljnim temama o gorućim pitanjima, organizatori su se pobrinuli da osim edukativnog sadržaja posjetiteljima ponude i onaj zabavni. Se informacije i novosti o održivim temama i najvećem zelenom festivalu možete pronaći na mrežnim stranicama festivala na adresi Greencajt.hr.

VIDEO: The New Mercedes EQS | World Premiere

Tagged