melita lovričević | 2019.

Melita Lovričević i Pavle Jovanović u CKIM-u u nedjelju, 13. listopada 2019. godine, održavaju jazz koncert

Jazz u Centru za kulturu i informacije Maksimir, u sklopu Koncertnih ciklusa, s ponosom predstavlja jednu od ponajboljih jazz pjevačica današnjice, a ona je Melita Lovričević! A ovaj hommage jazz koncert održava se kao dio koncertnih ciklusa u CKIM-u, a na rasporedu je u nedjelju, 13. listopada 2019. godine s početkom u 19.30 sati.

Melita Lovričević jazz je vokalistica i skladateljica, predstavljena i kroz platformu Mlade nade jazza Marjan Marjanović u sklopu festivala Jazz.hr. Glazbeno obrazovanje stekla je kroz FMP Elly Bašić, Berklee Online Music School, brojne seminare kao što su Rock akademija, Ljeto u Grožnjanu te festivalski seminari uz izdvojene one na Montreux jazz festivalu, ali je puno naučila i od brojnih mentorica i mentora. A oni su Lela Kaplowitz, Mirela Brnetić, Mladen Baraković, Lisa Popeil, Deborah Carter

Sa autorskim sastavom More Love Ensemble snimila je dva studijska albuma izdana za Aquarius Records. Također, Melita uspješno gradi internacionalnu karijeru, svirajući osim u regiji i u Kini i Maroku. Surađuje sa brojnim glazbenicima i sastavima. Izdvojit ćemo svirke sa bendovima kao što su Jewsers klezmer band, Mel & Django Jet, Royal Garden Zagreb Dixie Band, Jazz Orkestar HGZ-a, Mario Igrec, Transonik band… A osim izvedbeno, glazbom se bavi pedagoški i terapeutski. Više o Meliti doznajte na njezinom Facebook profilu.

Uz Mirelu na gitari nastupa i Pavle Jovanović

Pavle Jovanović, gitarist i skladatelj, završio je studij jazz gitare na konzervatoriju u Klagenfurtu u Austriji. Nominiran je za nagradu HGU za najboljeg jazz gitaristu u 2015. godini. Gitarist je banda Cromatik 5, a tijekom karijere surađivao je sa HRT big bandom i HGM bandom. Više o Pavlu doznajte putem njegovog Facebook profila.

Što se tiče programa jazz koncerata u CKIM-u , to je hommage nekima od najvećih jazz, bossanova i swing interpreta, poput Elle Fitzgerald, Sarah Vaughan, Billie Holliday, Carmen McRae, Anite O’Day, Abbey Lincoln, Nata King Colea, Betty Carter, Nine Simone, Chata Bakera i drugih legendarnih glazbenica i glazbenika te nekim od kultnih kompozitora, poput Dukea Ellingtona, Antonia Jobima, Billy Strayhorna, Colea Portera, Irvin Berlina, Ire i Georgea Gershwina, Horace Silvera, Antonia Carlosa Jobima, Milesa Daviesa, Davea Brubacka, Herbiea Hancocka i drugih velikana.

VIDEO: Melita Lovričević – Kao da zna

Tagged