sandra bagarić

Međunarodni dan žena – Sandra Bagarić i Darko Domitrović dolaze u CKIM

Međunarodni dan žena obilježava se svake godine 8. ožujka. Simbolizira dugu povijest borbe za ženska prava, kao što su pravo glasa, pravo na rad, pravo na legalizaciju pobačaja, ali i na mnoge druge stvari.

Prva incijativa potekla je od američke Socijalističke stranke 1909., a iduće godine na Međunarodnoj konferenciji socijalistkinja u Kopenhagenu, na poticaj Njemice Clare Zetkin izglasano je načelo proglašenja Međunarodnog dana žena, ali bez utvrđenog datuma. Godine 1977. Ujedinjeni narodi proglasili su 8. ožujka “Međunarodnim danom za prava žena i za mir”.

Centar za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) u suradnji s poznatim glazbenicima sopranisticom Sandrom Bagarić i pijanistom Darkom Domitrovićem organizira za Vas koncert na Međunarodni dan žena.

Koncert je besplatan, ali zbog epidemioloških mjera potrebna je rezervacija mjesta. Rezervirajte vaše mjesto na mail nina.vesely.nekic@cki-m.com ili putem SMS-a na broj 091 896 9945 s imenom, prezimenom i brojem željenih mjesta. Više o CKIM-u doznajte na mrežnoj stranici na adresi mojmaksimir.com.

Video: Sandra Bagarić i Darko Domitrović – Ja ljubim

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -