mastodon / 2021.

Mastodon, jedan najznačajnijih metal bendova, vraća se u Tvornicu kulture

Mastodon, jedan od najvećih i najznačajnijih metal bendova današnjice, vraćaju se u zagrebačku Tvornicu kulture! Na jednu od svojih omiljenih koncertnih destinacija ovi divovi iz Atlante dolaze nakon duge petogodišnje pauze. A “mjesto zločina” je prostor koji su već dva puta u prošlosti rasprodali.

U Tvornicu kulture vraćaju se s vjerojatno najjačim klupskim paketom bendova u žanru u ovom trenutku. Gosti će im tako biti bendovi Kvelertak i Baroness. Oba benda dobro su poznata domaćoj publici i imaju veliku bazu fanova na ovim prostorima. Mastodon na veliku svjetsku turneju idu na krilima novog studijskog albuma “Hushed and Grim”. On u prodaju ide krajem idućeg listopada 2021., a najavljen je nedavnim prvim singlom “Pushing the Tides”.

Mastodon se probio na svjetsku scenu mješavinom mnogih žanrova metala. Od progresivnog i eksperimentalnog do sludgea i stonera, sve potkrepljujući eksplozivnim i moćnim live nastupima. Višestruki su dobitnici nominacije za Grammy u kategoriji najbolje metal izvedbe. A nagradu su dobili za pjesmu Sultan’s Curse, s albuma Emperor of Sand koji je bio nominiran i za najbolji rock album. Više o Mastodonu doznajte na stranicama Wikipedije.

Metal bend Mastodon svakim svojim izdanjem podiže ljestvicu u modernom metalu

Redovito su hvaljeni po glasovitim specijaliziranim medijima kao što su Metal Hammer, Classic Rock i Rock Sound. Kroz dva desetljeća dugu karijeru bend Mastodon je zacementirao poziciju jednog od najtraženijih bendova. Na zagrebački nastup dolaze u sjajnom paketu uz američke metal legende – veliki Baroness. A uz njih nastupa i norveški heavy metal band Kvelertak.

Na turneju Mastodon kreće naoružan novim pjesama, ali i prebogatim katalogom starih klasika. Jedan od najintenzivnijih live bendova današnjice dolazi u klub koji dobro poznaju, pred publiku koja im je vjerna i koje je sa svakim novim dolaskom sve više. Njihov novi susret zakazan je u Tvornici kulture za utorak, 28. lipnja idućeg ljeta.

Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak, 23. rujna 2021. godine u 10 sati po cijeni od 200 kuna. Ta cijena aktualna je do 31. listopada, a od 1. studenog iznosit će 230 kuna. Ostane li ih, na dan koncerta cijena ulaznica će biti 260 kuna. Prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Aquarius i Dallas u Rijeci te u sustavima Eventim i Entrio.

Video: Mastodon – Blood and Thunder

Video: Baroness – Chlorine & Wine

Video: Kvelertak – Nattesferd

Ključne riječi (tagovi): - - - -