mastodon I 2021.

Mastodon, američki heavy metal bend, umjesto u Tvornici nastupa u Hala Parku!

Jedan od najvećih i najznačajnijih metal bendova današnjice, Mastodon, ima novu lokaciju za zagrebački koncert! Umjesto u Tvornici kulture, nastup ovog američkog heavy metal benda bit će na otvorenom i to u Hala parku u Heinzelovoj. Termin koncerta ostaje isti – utorak, 28. lipnja 2022. godine.

Mastodon se u Zagreb vraća s vjerojatno najjačim paketom bendova u žanru u ovom trenutku. Gosti će im tako biti Kvelertak i Baroness, oba benda dobro poznata domaćoj publici i s velikom bazom fanova na ovim prostorima. Dodat ćemo da će ovaj veliki open-air koncert i maraton riffova donijeti ukupno četiri sata heavy metal svirke.


Bend je do sada dva puta rasprodao Tvornicu kulture

Na jednu od svojih omiljenih koncertnih destinacija ovi divovi iz Atlante dolaze nakon duge petogodišnje pauze. I dodat ćemo, nakon što su već dva puta u prošlosti rasprodali Tvornicu kulture! Mastodon su na velikoj svjetskoj turneji na krilima novog studijskog albuma Hushed and Grim koji je objavljen krajem 2021. godine. Album hvale mediji, a Kerrang primjerice kaže da je novi uradak “trijumf benda koji je dugo autoritet u balansiranju između inteligentnog i iskonskog”. Rolling Stone piše da “energija, dubina i moć albuma ga čine jedinstvenim dodatkom katalogu benda”. A Clash poručuje da bend “nikada nije zvučao toliko dobro i podsjetnik je na to zašto je bend toliko hvaljen”.

Mastodon se probio na svjetsku scenu mješavinom mnogih žanrova metala. Od progresivnog i eksperimentalnog do sludgea i stonera, sve potkrepljujući eksplozivnim i moćnim live nastupima. Višestruki dobitnici nominacije za Grammyja u kategoriji najbolje metal izvedbe. Nagradu su dobili za pjesmu Sultan’s Curse, s albuma Emperor of Sand koji je bio nominiran i za najbolji rock album. Redovito su hvaljeni po glasovitim specijaliziranim medijima kao što su Metal Hammer, Classic Rock i Rock Sound. A bend svakim svojim izdanjem podiže ljestvicu u modernom metalu. Kroz dva desetljeća dugu karijeru, Mastodon je zacementirao poziciju jednog od najtraženijih bendova.

Mastodon u Zagreb dovodi Baroness i Kverterlak

Na zagrebački nastup dolaze u sjajnom paketu uz američke metal legende, veliki Baroness, kao i norveški heavy metal band Kvelertak. Na turneju Mastodon kreću naoružani novim pjesama, ali i prebogatim katalogom starih klasika. Jedan od najintenzivnijih live bendova današnjice dolazi u klub koji dobro poznaju, pred publiku koja im je vjerna i koje je sa svakim novim dolaskom sve više. Njihov novi susret zakazan je za utorak, 28. lipnja 2022. godine. Više o ovom heavy metal bendu iz Atlante doznajte na Wikipediji.

Sve do sada kupljene ulaznice vrijede i za novu lokaciju. Ulaznice su u prodaji po 230 kuna. Ostane li ih, na dan koncerta cijena ulaznica će biti 260 kuna. Prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Aquarius i Dallas u Rijeci te sva Eventim i Entrio fizička i online prodajna mjesta.

Video: Mastodon – Pushing the Tides

Tagged