marlene dietrich / witness for the prosecution

Marlene Dietrich – najveće zvijezde klasičnog Hollywooda u Kinoteci

Kino Kinoteka nastavlja s opusima posvećenima najvećim zvijezdama klasičnog Hollywooda, a ovaj tjedan na programu su filmovi slavne njemačko – američke glumice i pjevačice Marlene Dietrich.

Njezina dugogodišnja uspješna karijera počinje 1920-ih u Berlinu na kazališnim daskama i u nijemim filmovima. Međunarodnu prepoznatljivost donosi joj uloga Lola-LolePlavom anđelu (1930.), nakon koje sklapa ugovor s holivudskim studijem Paramount Pictures.

Postaje poznata po svom glamuroznom i egzotičnom izgledu, a svjetsku slavu stječe ulogama u holivudskim filmovima Maroko (1930.), Shanghai Express (1932.) i Želja (1936.), koji su učvrstili njezin status filmske zvijezde i jedne od najplaćenijih glumica tog doba. Uz glumačku karijeru, proslavila se i kao kabaretska umjetnica, a tijekom cijelog života prati ju imidž fatalne žene i jedne od najvećih modnih ikona.

Fatalnu i osebujnu Marlene Dietrich od 26. do 29. studenog 2019. godine na velikom platnu kina Kinoteka gledamo u filmovima KismetSuđenje u NürnberguSvjedok optužbe i Anđeo.

U utorak, 26. studenog ne propustite avanturističko – fantastični film Kismet (1944.), redatelja Williama Dieterlea, poznat po sjajnoj kostimografiji i sceni u kojoj je Marlene Dietrich potpuno obojana u zlatnu boju.

Ratnu dramu Stanleyja Kramera, inspiriranu suđenjem ratnim zločincima iz Drugog svjetskog rata u kojoj Marlene Dietrich glumi ratnu udovicu, Suđenje u Nürnbergu, pogledajte u srijedu, 27. studenoga.

U četvrtak, 28. studenog slijedi jedan od najboljih filmova u njezinoj karijeri, nastao kao adaptacija kratke priče Agathe Christie, krimić Svjedok optužbe (1957.) u režiji Billyja Wildera.

Opus ove holivudske dive završava u petak, 29. studenog filmom Anđeo (1937.) redatelja Ernsta Lubitscha, zanimljivom pričom o ljubavnom trokutu.

Filmovi iz programa Kino kao nekad – Marlene Dietrich prikazuju se od 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 15 kuna.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -

1 thought on “Marlene Dietrich – najveće zvijezde klasičnog Hollywooda u Kinoteci

Comments are closed.