mark mrakovčić trio / 2021.

Mark Mrakovčić, zagrebački glazbenik, nastupa u šatoru CirkoBalkana

U srijedu, 5. svibnja 2021. godine, šator CirkoBalkane opet otvara svoja vrata i diže svoje zidove, jer tamo dolazi Mark Mrakovčić! To je ime koje se već dugi niz godina provlači domaćom alternativnom glazbenom scenom. Mnogi od vas su to ime vjerojatno već čuli pa makar samo negdje usput.

Naravno, najvjerniji pratioci scene znaju da je Mark Mrakovčić zagrebački glazbenik i producent. Do sada je surađivao s velikim brojem glazbenika. Među njima su bili Lovely Quinces, Mašinko, Them Moose Rush, Irena Žilić, Punčke, Alejuandro Buendija… A prije malo manje od godinu dana objavio je svoj debitantski album pod imenom “Breeding Black Sheep”.


Izdan za etiketu Dostava Zvuka, album je izazvao opće oduševljenje i pobrao izvrsne recenzije. A kako i ne bi kad ga je Mrakovčić marljivo klesao dugi niz godina. Radio je na svemu – od glazbe i teksta, do snimanja, produkcije, miksa i mastera. Osim dobrih reakcija slušatelja, Breeding Black Sheep nominiran je za Porina kao najbolji album alternativne glazbe. Uz to, bio je u konkurenciji za čak tri kategorije Rock&Off nagrade.

Budući da je nastajao u širokom rasponu godina, album predstavlja svojevrsni presjek dijela Mrakovčićeva života. Sadržava osam pomno odabranih pjesama, dok se ostale, uz nekoliko novih, čuvaju za sljedeći. Više o Dostavi zvuka i Markovim uracima doznajte na Facebook stranici izdavačke kuće.

Mark obećaje da će na koncertu “biti Mrak”!

U kombinaciji s novim pjesmama, Mark Mrakovčić u Močvaru dolazi predstaviti album Breeding Black Sheep.. Za njegovu promociju je okupio bend koji čine Tony Mrakovčić na bubnjevima, Ivica Antunović Naranča na basu i Anja Tkalec na gitari. To su sve etablirani glazbenici, pronađeni i uvježbani za vrijeme lockdowna. Oni su svaki na svoj način album nadogradili pravim bendovskim zvukom.

Nije potrebno naglasiti da se ova svirka ne propušta, stoga na vrijeme nabavite svoje ulaznice i pridružite nam se na dvorištu vašeg omiljenog kluba! Nakon pokretanja koncertne sezone na otvorenom kada su 16. travnja 2021. godine za 22. rođendan Močvare nastupili Šumski, ponovno vas s uzbuđenjem zovemo u naše dvorište!

Koncert će se održati u srijedu, 5. svibnja 2021. godine, na livadi iza Močvare u CirkoBalkana šatoru. Pozornica se nalazi ispod šatorskog krova, dok će publika biti na otvorenom i na stolicama uz dovoljan razmak. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen. Vrata šatora se otvaraju u 19, a početak koncerta je u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 kuna.

Video: Mark Mrakovčić – Moneymouth

Tagged