lisinski subotom 2020 - koncert 300 za beethovena i stravinskog

Lisinski subotom – Simfonijski orkestar svira Beethovena i Stravinskog

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu ciklusa “Lisinski subotom”, koncertom Simfonijskog orkestra Muzičke akademije obilježit će se 250. godišnjica rođenja Ludwiga van Beethovena. Također, najavit će se 50. godišnjica smrti Igora Stravinskog koja se obilježava 2021. godine. A i proslavit će se 20 godina rada dirigentice Jasenke Ostojić na Muzičkoj akademiji (koja će i ravnati izvedbom).

Na programu ovog obljetničkog koncerta je Beethovenova Uvertira Egmont, op. 84, danas jedno od najpopularnijih Beethovenovih djela i Drugi koncert za glasovir i orkestar u B-duru, op. 19 u kojem će kao solist nastupiti Arsen Dalibaltayan.


Za kraj koncerta bit će izvedena baletna suita Žar ptica Igora Stravinskog, djelo nastalo na temu iz ruske mitologije s ciljem izražavanja nacionalnih osjećaja koje je praizvedeno 1910. godine, a Stravinskom je omogućilo strelovit proboj na svjetsku glazbenu scenu.

Koncert Lisinski subotom u kojem nastupa Simfonijski orkestar Muzičke akademije održat će se u subotu, 7. studenoga 2020. godine u 19:30 sati.

Informacije o ulaznicama možete pronaći na mrežnim stranicama KD Lisinskog na adresi lisinski.hr.

Tagged