lina kovačević - ritual shave in a club tent - galerija karas zagreb - 2021.

Lina Kovačević u Galeriji Karas održava izložbu “Ritual shave in a Club Tent”

Umjetnica Lina Kovačević u Galeriji Karas u Ulici kralja Zvonimira 58 održava izložbu pod nazivom “Ritual shave in a Club Tent”. Izložba se otvara u utorak, 1. lipnja 2021. godine u 19 sati. Izložba će biti otvorena uz pridržavanje svih mjera preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a možete ju pogledati do 8. lipnja.

Višekanalna instalacija “Ritual Shave in a Club Tent” dokumentira fenomenološko iskustvo kluba kao mjesta ritualnog iskustva. U njemu sudionici gube pojedinačni identitet i postaju dijelom kolektiva unutar privremenog ekvivalenta duhovnom iskustvu.

Instalacija je sastavljena od dokumentarnih snimki zabilježenih pametnim telefonom i bilježi ad-hoc kućnu zabavu s improviziranim rekvizitima i rasvjetnim tijelima. To svjetlo na momente otkriva da je mjesto događaja kupaonica nedefiniranog stambenog prostora. Bitan dio instalacije je i glazbena podloga koja podsjeća na iskustvo slično klupskome.

Ono stvara most između dijeljenog, intimnog iskustva likova na snimci i posjetitelja u prostoru galerije. Sačinjava ključni trenutak materijalizacije u ova dva prostora – galerija postaje klub na isti način na koji klub nastaje na neznanoj adresi. Tako autorica naglašava potencijal prostora da pomakom paradigme postane neobičan i neočekivan.

Lina Kovačević – kratka biografija

Lina Kovačević rođena je u Zagrebu. Diplomirala na Studiju Dizajna u Zagrebu i magistrirala na Central St. Martins College of Art and Design u Londonu. Izlaže na domaćim i međunarodnim izložbama, samostalno ili kao članica kolektiva. Za svoj rad dobila je nagrade poput ID Annual Design Review, Art Directors Club, Magdalena, Red Dot te nagradu Young Guns za mlade autore.

Izlagala je na manifestacijama poput Milan Triennale, Paris Design Week i London Design Week. Kao veejay (VJ) nastupala je na festivalima poput Club Transmediale (Berlin), Contact Europe (Beč) i Steirische Herbst i ExitSpace (Graz). O Lini više doznajte na njezinom Instagram profilu.

Ključne riječi (tagovi): - - - -