letu štuke - ideologija - 2019

Letu Štuke nakon tri godine izbivanja vraćaju se u Vintage Industrial

U Zagreb se vraća omiljeni sarajevski bend Letu Štuke! Nakon tri godine pauze stižu u Vintage Industrial, a donose hitove sa svoja četiri studijska albuma, od kojih je posljednji (prošlogodišnji) “Topla Voda” zaigrao srca kritike i publike sa singlovima “Bože zdravlja”, “Supermarket” i “Bočice”.

Svaka do jedne, pjesme su poezija su iza koje stoji bravurozni Dino Šaran, kojeg struka godinama svrstava među vodeća autorska pera u regiji. “Zaista volim Zagreb i poznajem ga dobro u smislu atmosfera i divnih zagrebačkih prijatelja. Uvijek se rado vraćam u taj grad i osjećam se domaćim”, rekao je Dino Šaran najavljujući koncert.

O grupi Letu Štuke

Letu Štuke su s djelovanjem započeli 1986. godine u Sarajevu pod utjecajem novog vala i punka i otisnuli se u post prefiks kombinacije ova dva žanra kao otpor prema tamošnjoj pop školi. No nakon nekoliko godina su se razišli. Sve do 2004./2005. godine kad je Dino Šaran odlučio reaktivirati bend, osvježiti članove i sam smjere glazbe koju je krojio.

Prva snimljena pjesma je Sunce sa gostima Darkom Rundekom i Cargo Orkestrom. Nedugo nakon toga, Štuke potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom Menart i izlazi album Letu štuke. 2007. godina počinje koncertno, a nastavlja snimanjem drugog albuma Proteini i ugljikohidrati. Šaran potpisuje sve pjesme osim suradnje sa Remi (Elemental) na pjesmi Poljubi je dok spava.

U 2010. izlazi pilot singl Brojevi Računa kao najava novog album, koji je godinu dana kasnije objavljen pod imenom Brojevi računa. Uslijedilo je sedam godina studijske tišine sve do prošle godine kad su objavili album Topla voda. Velika očekivanja njihove fan baze su na koncu i ispunjena. Devet izvrsnih pop rock pjesama sa prepoznatljivim integritetom i dozom kompleksnosti, no i dalje lako-ulazeće u uho. Ovim albumom dali su puno više instrumentalno, odjevajući bazne žanrovske postavke benda u elektronske detalje. Pravi pop album teške kategorije.

Više informacija o bendu Letu Štuke doznajte na Facebook stranici na adresi facebook.com/letustuke.

Letu Štuke čine:

  • Dino Šaran – vokal
  • Dejan Ostojić – bas gitara
  • Emir Jugo – gitara
  • Bojan Ahac – klavijature
  • Nedžad Mulaomerović – bubnjevi, udaraljke

Letu Štuke – Supermarket

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -

2 thoughts on “Letu Štuke nakon tri godine izbivanja vraćaju se u Vintage Industrial

Comments are closed.