lebanon hanover :: larissa iceglass & william maybelline :: foto: caroline bonarde :: 2022.

Lebanon Hanover, njemačko-britanska dark wave kombinacija, donosi crnilo u Močvaru

Njemačko-britanska dark wave kombinacija koja se krije iza imena Lebanon Hanover u petak, 25. studenog 2022. godine dolazi u Močvaru. Bit će im to premijerni nastup u Hrvatskoj, a sa sobom donese naramak hitova koje ljubitelji mračnijeg zvuka 80-ih nikako ne smiju propustiti. Ulaz Močvare se otvara u 20 sati, a početak koncerta očekuje se oko 21.30. Ulaznice se mogu se kupiti u Dirty Old Shopu po cijeni po pretprodajnoj cijeni od 140 kuna. Na dan koncerta, ukoliko koja ostane, koštat će 160 kuna.


Lebanon Hanover je nastao 2010. godine, a ime je dobio po dva susjedna grada koji se nalaze u američkoj državi New Hampshire. Čine ga Švicarka iz Njemačke Larissa Iceglass i Britanac William Maybelline. A oni nam, jednostavno, kroz svoje pjesme daju ledeno hladan odgovor na današnji otuđeni svijet. U njihovoj glazbi mogu se prepoznati utjecaji bendova kao što su Siouxie and the Banshees, The Cure i Bauhaus. Pravi su romantičari modernog doba očarani ljepotom secesije i istraživanjem britanske obale i šuma, dok su umjetničko nadahnuće pronašli i u urbanizmu Berlina.

Pjesme ovih majstora melankolije i nostalgije poput Gallowdance, Alien, Die World i Totally Tot ključni su sastojci plejlista ljubitelja dark wavea širom svijeta. I one ih čine jednim od najrelevantnijih imena u svijetu ljubitelja crnila 80-ih. “Dragi Hrvati, veselimo se predstaviti vam ono što radimo zadnjih 12 godina. Vidimo se u petak u Močvari!”, poslovično kratko poručili su iz benda ususret koncertu. A više o ovom dark wave duu doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Lebanon Hanover – Gallowdance

Tagged