leap summit 2021

LEAP Summit 2021 okuplja mlade inovatore i poduzetnike iz cijelog svijeta

LEAP Summit će i ove godine inspirirati i educirati buduću generaciju inovatora, poduzetnika, lidera i pokretača pozitivnih promjena u društvu. To je najveća multidisciplinarna konferencija za mlade profesionalce, digitalne nomade i studente u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi.

Tijekom dva dana, 14. i 15. svibnja 2021. godine, sudionici će online moći pogledati i poslušati inspirativne priče raznih ljudi. Oni svojim radom, motivacijom i vizijom mijenjaju svijet i okruženje u kojem žive. Misao vodilja osnivača LEAP Summita bila je inspirirati i pokrenuti mlade i motivirati ih da pokrenu svijet prema održivoj budućnosti. Ta ideja vidljiva je i na ovogodišnjem 6. izdanju konferencije koja će ugostiti domaće i svjetske vizionare.


Digitalna transformacija danas ima značajnu ulogu kod planiranja poslovanja i poslovnih procesa. To je prepoznala i Europska komisija koja među zemljama članicama putem svojih programa potiče razvoj naprednih digitalnih tehnologija. Peteris Zilgalvis, voditelj Odjela za digitalne inovacije i Blockchain tehnologiju u DG CONNECTU te supredsjedatelj FinTech Task Forcea pri Europskoj komisiji, sudionicima će predstaviti zanimljive digitalne inovacije i aktivnosti Europske komisije usmjerene na digitalnu transformaciju. Peterisov poslovni put obilježili su interesi prema politici i pravu. Oni su ga nakon Vijeća Europe i Svjetske Banke doveli do Europske komisije, gdje već 16 godina gradi uspješnu karijeru.

LEAP Summit predstavlja inovacije koje dolaze kroz znanost i od iznimne su važnosti za budući održivi razvoj

Dokazuje to i ubrzani napredak digitalne i senzorske tehnologije koji je doveo do revolucionarnih metoda prikupljanja i analiza podataka iz svemira. A tu su i nova saznanja o Zemaljskom sustavu općenito. Neke od značajniji ESA-inih istraživanja na ovu temu predstavit će Pierre Philippe Mathieu, doktor oceanografije i voditelj laboratorija za istraživanje pri Europskoj svemirskoj agenciji u ESRIN-u u Frascati u Italiji. Sudionike čeka zanimljivo predavanje o partnerstvu AI4EO, primjeni umjetne inteligencije kod prikupljanja podataka o Zemlji s ciljem kreiranja novih vrijednosti, znanja i inovativnih EO usluga.

Poduzetnička priča Mirne Matković sigurno će motivirati mnoge koji razmišljaju o promjeni karijere koristeći digitalnu tehnologiju. Mirna je karijeru započela kao učiteljica te s 25 godina pokrenula uspješnu tvrtku koja stoji iza platforme Ženski recenziRAJ. S više od 20 suradnika upravlja pričom putem dva ključna kanala tvrtke. To je web portal zenskirecenziraj.com i Facebook stranice koja broj više od 260.000 članova. Njezin put od postavljenog cilja da ujedini žene i pruži im platformu na kojoj mogu pisati recenzije o svemu što ih zanima, do nezaobilaznog društvenog kanala za žene koje traže savjete, sigurno će zanimati ne samo žene već i muškarce koji ih žele razumjeti.

Što može potaknuti uspješnu doktorandicu koja je stekla vrhunsko obrazovanje na prestižnim američkim sveučilištima da se vrati u Hrvatsku?

Odgovor na to pitanja će sudionicima dati Tea Žakula, voditeljica Laboratorija za energetsku učinkovitost na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu. Tea je oduvijek voljela razbijati predrasude što ju je odvelo na Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu gdje je bila među desetak posto studentica. Nakon toga je otišla u Ameriku gdje je stekla doktorat na prestižnom MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) i odradila praksu na Sveučilištu Harvard. Uz karijeru profesorice, njezine savjete s područja inovacija i energetske tranzicije također koriste Ured predsjednika RH i Europska komisija.

LEAP Summit održava se pod generalnim pokroviteljstvom Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Sudjelovanje na LEAP Summitu je besplatno, a moći će se pratiti isključivo online. Detalje prijave i dodatne informacija o predavačima potražite na mrežnim stranicama na adresi leapsummit.com.

Tagged