leap summit 2020 | zagreb croatia

LEAP Summit 2020 – poduzetništvo, inovacije, trendovi, zelena i digitalna tranzicija

Brojni građani već su uhvatili korak s planovima Europske komisije, a neki od njih o svojim iskustvima pričat će na međunarodnoj konferenciji LEAP Summit 2020. Ova zanimljivo događanje održat će se u kinu CineStar u Branimir Mingle Mallu u četvrtak i petak, 1. i 2. listopada 2020. godine. Dodajmo da će fokus ove konferencije koja ove godine obilježava svoju petu obljetnicu biti na multidisciplinarnim temama. A one će biti povezane s poduzetništvom, inovacijama, modernim trendovima, inspiracijom, zelenom i digitalnom tranzicijom te Europskom unijom.

“Budućnost će biti onakva kakvom je stvorimo, a trenutno stvaramo Europsku uniju nove generacije. Ovo mora postati digitalno desetljeće Europe. A dodat ću da će Europa do 2050. godine postati i prvi klimatski neutralni kontinent”, poručila je 16. rujna 2020. godine predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, držeći govor o stanju Europske unije.

U narednom razdoblju iz novog instrumenta za oporavak Next Generation EU s proračunom od 750 milijardi eura čak 37% sredstava potrošit će se izravno na ciljeve Europskog zelenog plana. Kroz njega se namjerava promijeniti odnos prema prirodi, ali i način proizvodnje i potrošnje, života i rada, hrane i grijanja, putovanja i prijevoza. Dodajmo da će se 20% sredstava uložiti u digitalni sektor. Tu će biti posebni naglasak na područje osobnih podataka, tehnologije, posebice umjetne inteligencije te infrastrukture.

Među više od 40 LEAP summit govornika je i Nizozemac Jan de Jong

On je rodnu Nizozemsku zamijenio Hrvatskom kada je imao samo 22 godine. Tada počinje njegova poduzetnička priča u Splitu, a kasnije i u Zagrebu, gdje osniva uspješnu tvrtku sa više od 400 zaposlenih. No, odlučio se na prodaju svog udjela u tvrtci, nakon čega je postigao ono o čemu svaki poduzetnik sanja – slobodu! Zalaže se da se Hrvatska otvori za visoko plaćene digitalne nomade, jer vjeruje da bi to potaknulo gospodarski razvoj države.

Tomislav Pancirov je lifestyle poduzetnik sa samo jednom idejom – biti sretan. Prije gotovo četiri godine napustio je posao da bi postao digitalni nomad, a lifestyle poduzetništvo i holistički pristup poslu su mu misija. Surađuje s klijentima s kojima želi surađivati, posao mu omogućuje životni stil (a ne obrnuto) i najvažnije – ima svrhu. Na LEAP Summitu pričat će o slobodi, svrsi, poduzetništvu i digitalnim nomadima.

Kroz panel raspravu Green future obradit će se tema zelene tranzicije

Ona će uz digitalnu tranziciju, biti glavni pokretač oporavka od pandemije koronavirusa i dugoročnog rasta Europske unije. Nizozemac Tijmen Sissing ispričat će svoju priču o stvaranju globalnog pokreta za zeleniju budućnost. Ono što je započelo kao spontana akcija čišćenja plastike ovog trashpackera preraslo je u globalni pokret koji je u online zajednicu uključio više od 11.000 ljudi. A oni su si postavili izazov da se prikupi više od 100.000 plastičnih vrećica godišnje kako bi se očuvao okoliš.

Među zanimljivijim govornicima bio je Christian Gonzales, zaposlenik YouTubea. On u Zurichu vodi tim istraživača zaduženih za razvoj alata za Youtube kreatore, a poznat je po tome što kombinira kvantitativne i kvalitativne metode istraživanja kako bi pokrenuo strategiju proizvoda. Na ovogodišnjem LEAP Summitu pričat će o kreiranju metrika za evaluaciju uspjeha. Uz njega govorit će i jedna od najpoznatijih futuristica na svijetu – Anne Skare Nielsen. Anneina je vizija osvojiti Nobelovu nagradu za mir, a njezini najveći uspjesi uključivat će transformiranje novinarstva, politike i obrazovanja.

Kako do ulaznice za LEAP Summit 2020

Zahvaljujući Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, sudjelovanje na konferenciji je besplatno za sve sudionike. Nažalost, zbog nužnih epidemioloških mjera za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, broj mjesta u dvorani je ograničen.

Stoga je potrebno ranije se prijaviti preko adrese leapsummit.com, gdje možete doznati i više informacija o ovoj konferenciji. Svi koji se prijave, no ipak ne uspiju osigurati mjesto na samoj konferenciji, cijeli će program moći pratiti uživo na Facebook stranici LEAP Summita.

Tagged