lauba - kuća za ljude i umjetnost - zagreb 2021.

Lauba – kuća za ljude i umjetnost predstavlja svoj program za travanj 2021.

Lauba je “jedinstveni hibridni prostor suživota poslovne aktivnosti Laube – Kuće za ljude i umjetnost i umjetničke aktivnosti udruge Lauba”. U ulaznom dijelu smješten je i bistro, logično mjesto okupljanja za obje djelatnosti. Lauba je živa od jutra do večeri, objedinjuje različite oblike poslovanja, različite životne stilove i radne ritmove. Stoga i je nazvana Kućom za ljude i umjetnost.

Što je Lauba, pitate se… To je posve osobna riječ za posve osoban prostor. Lauba ujedno proizvodi suvremene, kulturne i urbane sadržaje i uvijek “širom otvara vrata umjetnicima”. A tako će biti i tijekom travnja 2021. godine. Više o Laubi doznajte na mrežnoj adresi lauba.hr.


Petra Pavetić Kranjčec: Amorfija i Amorfija – fragmenti

Laubin projektni ciklus Šalji dalje nastavlja s izložbom Petre Pavetić Kranjčec, studentice preddiplomskog studija Animirani film i novi mediji. Amorfija i Amorfija – fragmenti nazivi su serije izloženih radova, mekih skulptura.

Građene od repetitivnih, linijski istanjenih masa naglašenog volumena, stvaraju organske oblike koji bojom i površinom bude asocijacije na dijelove ljudskog tijela, no izazivaju osjećaje nelagode i zazora radi nedefiniranosti o kojem dijelu tijela se radi. Izložba se otvara 8. travnja u 19 sati, a trajat će do 21. travnja 2021. Više o Petri doznajte na njezinom Facebook profilu.

Izložba Proljetno pospremanje

Ne propustite zanimljivu izložbu iz Laubine kolekcije umjetnina, simpatičnog naziva Proljetno pospremanje. Izložba će biti otvorena tjedan dana, stoga ugrabite priliku za pregled velikog broja istaknutih hrvatskih suvremenih umjetnika. Izložbu možete pogledati od 8. do 15. travnja 2021. godine.

Teo Kiš: Dvije strane

Mladi umjetnik Teo Kiš otvoriti će 15. travnja zanimljivu izložbu u prostoru Laube. Koncept izložbe gruba je podjela tradicionalne umjetnosti na apstrakciju i figuraciju te umjetnikova uloga unutar te diobe. Izložba se otvara 15. travnja u 19 sati, a možete ju pogledati do 29. travnja.

Martina Grlić: Hypermnesia

Hipermnezija kao supersila odnosno pojačana sposobnost pamćenja, tipično nastaje kao posljedica traume, hipnoze ili narkoze. Martina Grlić metodom introspekcije i korištenjem arhivskih fotografija obiteljskih albuma istražuje područje sjećanja. Dovodi u pitanje naučene ideologije koje sudjeluju u formiranju svijesti i identiteta. Izložba se otvara 16. travnja u 19 sati, a bit će otvorena do 27. travnja. Više informacija o Martini doznajte na njezinoj mrežnoj stranici na adresi martinagrlic.com.

Petra Grozaj: Kaleidoscope

Petra Grozaj donosi nam ciklus novih radova pod nazivom Kaleidoscope. Riječ je o “pogledu u novi svijet sastavljanjem prepoznatljivih elemenata”. Oni se na poseban način nadopunjuju i tvore jednu novu nadrealnu stvarnost, isprepletenu simbolikom i doživljajima. Izložba se otvara 16. travnja u 19 sati, a bit će otvorena do 27. travnja 2021. Više informacija o Petri doznajte na mrežnoj adresi petragrozaj.com.

Tagged